На 05 юли в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу 47-годишен мъж от града, който е установен да държи в обитаван от него имот газов пистолет и боеприпаси, без да има надлежно разрешително.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след като на 05 юли в с. Дъбен, 28-годишен при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка, при която в превозното средство са установени и иззети 2 опаковки, с бяло прахообразно вещество. При направен полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин, а общото му тегло е 2,5 грама. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит и работата по случая продължава.

На 02 юли на територията на общините Луковит и Тетевен е проведена специализирана полицейска операция, с участието на служители от районните управлениия на МВР в Луковит и Тетевен и ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия, на територията на община Луковит са обходени 12 населени места, проверени са 91 лица и 72 МПС, като за установени 23 административни нарушения полицейските служители са съставили 17 акта и 6 глоби с фиш, съставили са 7 протоколи за предупреждение по чл.65 от ЗМВР, задържали са 2 лица и са образували 2 бързи производства.

На територията на РУ Тетевен са проверени 52 лица и 45 МПС, като за установени 11 нарушения са съставени 1 акт и 10 глоби с фиш и са връчени 7 ел. фиша.