ЛЯТО НА СЕЛО  фотоконкурс

Чист въздух, домашно мляко, яйца, пресни зеленчуци и плодове – вкусна храна. Също така плуване в реката, риболов. Разходки в гората – да се скиташ в нея, да се криеш или да си изследовател. И също – безброй игри по улиците, песни и нови приятели. Осеяното със звезди небе вечер.

Никъде лятото не е така весело и безгрижно, както на село.

Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” отправя покана – „запечатай” в снимка своята весела и незабравима ваканция на село.

Донесете своите слънчеви, емоционални и усмихнати снимки до 15септември 2021 г. в Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”, отдел Информационен център, ет.3.

С получените фотографии ще бъде подредена изложба.

Условия за участие:

В конкурса могат да участват индивидуално любители- фотографи в две възрастови групи:

– Първа възрастова група – ученици от V до VII клас;

– Втора възрастова група – ученици от VIII до ХII клас

Снимките трябва да бъдат във формат А4 (21×29,7 см).

Творбите, подадени на конкурса, трябва да бъдат заснети лично от автора и не могат да бъдат заемани от външни източници.

Разумното използване на графични редактори за обработка на снимки е позволено, за да се подчертае намерението на автора.

Не се приемат повече от 2 (две) творби от всеки участник (семейство).

Участниците трябва да напишат следната информация

от лицевата страна: заглавие на произведението, фамилия и име на автора (автори, ако произведението е фамилно), на обратната страна: трите имена на участника (участниците), година на раждане, телефон за връзка, име на образователната институция, клас или група) и имейл адрес.

Чрез снимките за конкурса участниците автоматично дават съгласие за обработка на лични данни и публикуване на произведението в групите на библиотеката в социалните мрежи с посочване на авторство.

Победителите и участниците в състезанието ще получат дипломи в електронна форма.

Творбите, по искане на авторите, могат да бъдат върнати в периода от 1 -30 октомври 2021 година. Библиотеката си запазва правото да използва останалите творби със задължително посочване на авторите.