34-годишен от Луковит е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, съобщават от Областна дирекция на полицията в града. До това се е стигнало, след като на 02 юли около 13.30 ч. на кръстовище в града е предизвикал пътно-транспортно произшествие с материални щети. При проверка на пристигналия на мястото на инцидента автопатрул на РУ Луковит е установено, че лицето е неправоспособно и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение, а пробата му за наркотични вещества е отчела наличие на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служител на РУ Луковит.

На 02 юли около 09.50ч. в Ябланица 75-годишен мъж при управление на лек автомобил и движение на заден ход е блъснал и причинил средна телесна повреда на 73-годишен местен жител, който се е придвижвал с електрическо превозно средство на три колела. По случая е образувано досъдебно прроизводство и работата продължава.

На 04 юли в РУ Ябланица е образувано бързо производство срещу 41-годишен мъж от София, който е установен да управлява МПС, което е без нужната регистрация и е с поставени регистрационни табели издадени за друго МПС.

67-годишен от Луковит е установен на 02 юли около 15 часа от служители на местното районно управление да управлява лек автомобил, без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.