Павлин Иванов

Днес, в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч, беше представена листата на кандидатите за народни представители на БСП в 11 МИР Ловеч. “За пръв път БСП се явява на избори с пълна листа в Ловешка област, което говори за това, че нашата партия се готви да управлява с компетентни, подготвени хора и такива специалисти, които в момента са нужни на страната”, заяви водачът на листата на социалистите Ирена Анастасова.

Тя беше представена от председателя на Областната организация на БСП Минчо Казанджиев, който е на второ място в регистрираната днес листа.

Анастасова допълни, че е щастлива, че е водач на листата на БСП в Ловеч. Смята, че БСП, която е с традиции и позиции в Ловешка област, ще се представи добре и на изборите за 45-то Народно събрание. Ирена Анастасова  каза, че листата е предимно от млади хора – средната възраст е 45 години. В нея са включени юристи, икономисти, лекари, педагози, инженери.

Като заместник-председател на партията Анастасова посочи, че листите в страната са доминирани от икономисти и юристи, защото това съответства на профила на дейностите, които трябва да бъдат извършени, за да може страната да излезе от състоянието, в което се намира, и следващото Народно събрание да работи с повече компетентност и професионализъм.
Тя каза още че в Ловеч задачата минимум е БСП да има двама народни представители в следващото Народно събрание, а максимумът е поне трима. Основните приоритети в платформата на БСП са: публични финанси, социален сектор и здравеопазване.
“Искаме да убедим хората, че единствената алтернатива на сегашното управление е Българската социалистическа партия”, каза още Ирена Анастасова и призова хората да гласуват на изборите.
В сферата на публичните финанси, в отговор на въпрос на „Ловеч днес“, Анастасова обясни програмните виждания на колегите си. Предвиждат се стъпки към децентрализация на общините и по-голяма тяхна самостоятелност. Това ще стане чрез промяна в законодателството, като крайната цел е в местните бюджети да остава процент от ДДС и подоходния данък. Социалистите предвиждат облекчения за родителите, които ще бъдат под формата на отстъпки от подоходните данъци. По думите на Анастасова, през време на предизборната кампания, ще бъдат обявени публично и подробно намеренията на БСП в посочените сфери.

 Минчо Казанджиев посочи, че ще водят позитивна кампания, в която населението на Ловешка област ще бъде запознато с приоритетите за управление на БСП.
На пресконференцията присъстваха и Росен Веселинов, председател на БСП – Троян, които изрази задоволството си от победата на техния кандидат за кмет в троянското село Калейца.  Христомир Маринов, председател на БСП – Тетевен, както и д-р Валентина Александрова, кандидат и досегашен народен представител.

По отношение на здравните мерки на управляващите по управление на ковидкризата, д-р Александрова заяви, че в държавата има план за управление на подобни кризи, но той не е актуализиран, въпреки настояването на БСП. Народната представителка каза, че вече е натрупан много опит и данни, които могат да бъдат използване за справяне със следващи сходни  кризи.