zoo308141Току що от ОДМВР Ловеч съобщиха, че избягалият тази сутрин ягуар Алонсо е бил застрелян от ловец.  Близо 7 часовата драма с избягалият хищник приключи, за съжаление, с неговата смърт.

Явно усилията на участниците в акцията да упоят и върнат ягуара в неговата клетка не са били успешни. Това е наложило ягуара да бъде убит.

Кмета Казанджиев съобщи специално за “Ловеч днес”, че от сутринта се полагат усилия животното да бъде упоено, но неуспешно. Към 15.30 часа е занесена храна, за да изкарат ягуара от мястото където се е бил скрил, но и този опит е бил неуспешен.

 

51 коментара

  1. Започвам коментара си с уговорката, че не защитавам Казанджиев, напротив – упреквам го за показаното малодушие – пряко съвестта си да разпореди отстрела на осиновения от него самия ягуар.
    Това, нека не ви прозвучи претенциозно, е все едно да подпишеш смъртната присъда на собственото си дете. Кметът го знае и със сигурност от вчера не е същият човек – преживяното и картината на убийството на беззащитното животно ще са неговият незаличим, безкраен кошмар, неговото наказание, може би и карма…

    Дали обаче кметското разпореждане не е под натиск и заплаха от някой „добре облечен бизнесмен”, на когото са му били застрашени неделните бизнес интереси /на север от зоолог. градина/ и териториалната неприкосновеност / на юг от зоопарка/ ??

    Дали ще заплатят 7-часовата безплодна пусия на тези 50 некадърници съгледвачи, които са на държавна службица – с пари от изтънелия джоб на нещастния данъкоплатец??

    Изумяват ме обаче някои съграждани с коментарите си тук, които за пореден път /вероятно вече по инерция или за разтуха/ търсят политическия и най-вече партиен генезис на станалото. Толкова са ни промили мозъците и са моделирали мисленето ни, че не сме в състояние да осъзнаем ИСТИНСКИТЕ причини за всичко, което става в живота ни. А те НЕ са партийни!

    Според мен, природозащитните организации в България (в Ловеч дано има поне една такава) трябва да сезират Прокуратурата за това престъпление, да се разследва детайлно случаят и виновните да понесат наказание.

    П.П. Между другото, в централния офис на Грийнпийс Интърнешънъл ( Грийнпийс е и една от най-големите природозащитни организации в света) работи ловчалия.

  2. Ловеч – една привлекателна сафари дестинация! След известно време да пуснат и лъвовете на разходка и пак да се организира лов на екзотични хищници в границите на зоопарка.

  3. Кметееее гръмнете се моля ви :-Ще направите голяма услуга на града :-).

    Убийци на животни:-)
    Измети долни заради вас вс се случи

  4. Идиотска постъпка…Думи нямам…

  5. Ей, ако сте хора в Ловеч, няма да оставите тази работа така. Някой трябва много да съжалява. Като не са могли да се оправят, да бяха повикали специалисти, а не да убиват животното. КОЙ е този ловец и каква работа има в зоопарка? КОЙ го е повикал и е разпоредил да се убие ягуара? Не само ще му лежи на съвестта, а трябва и да бъде обществено опозорен и наказан.

  6. Не разбрах животното застрашило ли е някого или е искало само да е свободно и е следвало природния си инстинкт и за това е било застреляно?Ако гражданите на Ловеч искаме да сме свободни от всякаква партийна измет нас също ще ни от стрелят око не могат да ни приспят.

  7. Не е изненада… Некадърни , страхливи и мързеливи типове като се заемат с работа , винаги я оплескват! Беше логично и очаквано, че група от 50 прости и некадърни хора начело с кмета ще гръмнат ягуара.

  8. Некадърници !!!! Тези хора и заплати взимат едно животно не могат да окротят и какво след дълго време – цял живот в зоопарка избягал за6тото и там работят нещастници и после заради други нещастници животното са го убили … просто нямам думи Умрял за свободата си… Къде са сега всички природо защитници !!

  9. Глупаци е меко казано, вие сте слабоумници, след като Ягуарът е бил в рамките на зоопарка и твърдите, че е нямало друг вариант освен някакъв тъпак да го застреля.

    Това е манталитетът на болшинството ловешки селяндури – не селяни/в това няма лошо/, а селяндури. Тъпи комунисти като Минчо и герберски ченгета без мозък – никаква разлика помежду им.

    Милиционерите, които поддържат тоя сайт са на хероин венозно.

  10. Минете първо курс по български правопис и тогава критикувайте, неграмотници!!! Какви са тия форми “окротят”, “дадът”? Какво е “олигарх коИто “??? Не е ли “олигарх коЙто” и запетая трябва да има пред “който”??? Въобще за умния и над средностатистически българин изглежда “й” е излишна буква както я е спестил и в думите “убиЙство” и “сценариЙ”. Ако беше написал “нагласени” тогава е “сценариИ” Има и още грешки, но иначе човекът е Ентелегент ра’иш ли!!!

    1. Присмял се хърбел на щърбел 🙂 И на теб ти липсва пунктуационна и интервална култура, ама се ребриш. Мнооого ЕнтелЕгентно!

    2. И още нещо за българския език.От Любо разбрах,че “защото” вместо със “Щ” се пишело с “6” – за6тото.Удивително прозрение за замяната.СигОрен съм като Dido Gechev.
      А по повод изказаните твърдения,че случката с ягуара е режисирана,за да се организира сафари за екзотични животни и някой ловец да си”начеше крастата”,вие господа и госпожи “вервате” ли си на тия твърдения,или просто сте включили на идиотската си вълна?!

    3. Хахаха, за пръв път чувам за пунктуационна и интервална култура! А дали има и ортографична култура?! Те очевАдно неграмотни-а тук проблемът бил интервалите! Ти ще да си някой буден печатарски работник като др, Тодор Живков! / Сетих се дали няма и култура на съкращенията, един път е др, друг път е д-р!?/ Тодор Колев има една култова фраза в “Опасен чар” : “Сега никой не казва ще скова кочина, а ще реализирам кочина.”

  11. Поредното малоумие…. Първо един безотговорен служител допуска да постави на риск живота на много хора, после един “мераклия ловец” застрелва животното…Следват два прости въпроса – как ще забравиш да затвориш вратата – не си при декоративно зайче, а при хищник…? И как със упойваща стрела не се получи, а със умъртвяването се получи?

  12. Този които е застрелял Ягуара е за съд!! Има закон за насилието над животните, и там наказанието е до 5 години затвор. Какво искат да ни убедят сега, че животно което е хранено от хора, и дори когато е избягало в клетката с него е бил гледача, и това животно е толкова опасно, че не могат да го хванат , а се налага да го застрелят!? С такова твърдение могат да убедят малоумният средностатистически българин, но мисля , че в българия има и по умни хора които осъзнават, че това не е диво животно, че е свикнало с хора и убииството му е поръчка на някои олигарх които ще опъне красивата му кожа пред камината си! Нали никои не се заслужава, че да ти дадът разрешение за убииството на ягуар, в държавите дето обитава, цената е над 100 000 долара , а и за износа на кожата му се заплаща. Така, че и изпускането на Ягуара от клетката му и убииството му са нагласен сценарии според мен.

  13. Идиоти

  14. Нормално е да не иска да се върне в клетката си… Толкова лошо ги гледат животинките в този зоопарк, че нямам думи. Съжалявам за животното, но май е време този зоопарк да бъде затворен, вместо да се мъчат горките животни. 🙂

  15. Отговорно лице да се изправи в съд и да се глоби със сума която ще отиде за подобряване живота на животните в парка

  16. Отговорно лице да се изправи и да се глоби със сума която ще отиде за подобряване живота на животните в парка

  17. Некадърници !!!! Тези хора и заплати взимат едно животно не могат да окротят и какво след дълго време – цял живот в зоопарка избягал за6тото и там работят нещастници и после заради други нещастници животното са го убили … просто нямам думи Умрял за свободата си… Къде са сега всички природо защитници !!!!!!!

Comments are closed.