zoo308141Току що от ОДМВР Ловеч съобщиха, че избягалият тази сутрин ягуар Алонсо е бил застрелян от ловец.  Близо 7 часовата драма с избягалият хищник приключи, за съжаление, с неговата смърт.

Явно усилията на участниците в акцията да упоят и върнат ягуара в неговата клетка не са били успешни. Това е наложило ягуара да бъде убит.

Кмета Казанджиев съобщи специално за “Ловеч днес”, че от сутринта се полагат усилия животното да бъде упоено, но неуспешно. Към 15.30 часа е занесена храна, за да изкарат ягуара от мястото където се е бил скрил, но и този опит е бил неуспешен.

 

51 коментара

  1. “Според International Species Information в момента в света има 292 ягуара, а още 100 има в зоологически градини в САЩ. Доколко са точни тези данни не можем да преценим, но без съмнение ягуарът е една от най-редките диви котки на планетата ни. През 90-те години ягуарът често се срещал в Аризона, чак до Гранд Каньон и някой съседни щати, но безогледният лов ги е довел почти до пълно изчезване от Щатите. Днес около 150-200 екземпляра в щатите. Общо от вида са останали около 15 000 животни.” малко инфо за добиване на представа какво направиха днес в Ловеч с некадърността си.

    1. Госпожи и господа,а дали вие щяхте да “спите спокойно” ,ако ягуарът беше излязъл през отвора в оградата на зоопарка и разкъсал ваше дете.И какви статистики щяхте да ни привеждате тогава за популацията на ягуарите или за тази на децата Ви?!Не стойте в интернета и не се ровете само във фейса.Излезте от виртуалното,проучете действителността за случката,и тогава давайте съвети кой трябва да бъде предпочетен – децата,близките и познатите ви,въобще жителите и гостите на града ни или ягуара.Вие какво бихте направили,ама честно,с ръка на сърцето.

    2. Със сигурност поради излизането на ягуара от клетката няма да напусне града нито едно дете. Но заради хладнокръвното и хищническо съсипването на града през последните 20 години хиляди от нашите деца и внуци са далеч от тук.
      И къде щеше да отиде котенцето през дупката, ако не е тайна? Нали целият парк бе отцепен? Не можаха ли да го локализират и да изчакат приспивателя? Или добре подготвените физически шопари на два крака не могат да смогнат?

  2. Някой “ловец” е искал да избие педерастките си комплекси, убивайки едно беззащитно животно. Искрено желая на този, който е взел решението за застрелването, да му се случи същото!

  3. Жалко за беззащитното животно,попаднало на безотговорни хора.Дали ще спят спокойно след подобно решение на проблема?

  4. Абе как така успяха да го убият, а не намериха начин да го преспят? Да не би едното да е по различно от другото?

    1. Различно е.Когато има десетки “оператори” на огнестрелни оръжия и само двама на”приспивни”,вероятността да бъде застрелян е в пъти по-голяма от тази да бъде приспан.А и при тази ситуация /намерен пред отвор в оградата на зоопарка,направен от”добри хора”,събиращи нощем железен скраб,стреля този,който пръв го е открил.Жалко,бил и “огнестрелен”.Но ако е изчакал да дойдат двете приспивни пушки,не се знае какво е можело да се случи,ако животното излезе и тръгне из града.Едва ли ще Ви е до среща с него,нали.
      За да се произнесеш по една ситуация компетентно,нужно е да познаваш цялата обстановка,а не само писъците и призивите/да не говорим за псувните на доста от пишещите тук/от фейса.
      Те за това е и един от вицовете на радио “Ереван”.Питали радиото – Може ли да се оноди жена на площад?Радиото отговорило – Не,невъзможно е.Има много минаващи”специалисти” и всеки ти дава съвети.Не знаеш кого да слушаш.

  5. Az pak ne sam sigurna,4e e ubit,ako sa go vidqli-da…..predi vreme 4etah,4e sa iskali da go prodadat i sega e nai-lesno da kajat,4e e zastrelqn i se prikly4va po vaprosa ! A moje da e upoen i da bade prodaden.Tova e idiot6tina,ne vqrvam,ne vqrvam,za6to ne se kaje istinata,da se pokajje ot o4evidci.Qzak za jivotnoto,ako e ubito !

    1. Момиче,започни да пишеш криминални романи или сценарии за криминални филми.Имаш фантазия.Но ,нямате ли в къщи кирилица? На този “български”няма да ти четат романите.

  6. Най-лесно беше да го убият горкото животинче. Какво е виновно, че някой пак не си е гледал работата отговорно!

  7. Някой идиот е сбъднал мечтата си…да участва в сафари и да застреля ягуар!… Бясна съм! Преди седмица му се радвах…прекрасно животно!

  8. Всички сме чували много пъти фразата: “има човек – има проблем… няма човек – няма проблем” явно същото важи и за ягуарите….

  9. Аз под не може да бъде упоен разбирам да не го хване упойката…а те просто не са могли да го накарат да излезе от мястото на което е бил и са сметнали за по-лесно и по-добре да го гръмнат!Поне аз така ги разбирам нещата!

  10. Maмицата ви мръсна, боклуци скапани, така е най-лесно, нали?

  11. т.е. – да го прострелят с упойка … не са успели(след няколко опита), но да го застрелят им се е отдало от 1-я път … 🙁

Comments are closed.