iunal100141Заместник-областният управител на Ловеч Юнал Мъстънов с позиция за създалия се казус със Сметната палата

По повод несъответствието на декларираната собственост от заместник-областния управител на Ловеч Юнал Мъстънов, констатирано при проверката на декларацията, подадена към публичния регистър през 2013 г. по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, той прави следното изявление:

„От няколко дни в пресата се тиражира проблемът около недекларирането от моя страна на собствеността на моята съпруга. Смятам, че като заместник-областен управител, политик и обществена личност, мой дълг е да изляза с позиция за създалия се казус.

Когато подавах декларацията, юристите, които ме съветваха, ме увериха, че трябва да декларирам само собственото ми движимо и недвижимо имущество. Нямам какво да крия и никога не съм искал да скривам каквото и да било, нито от държавата, нито от гражданите.

Заемайки тази длъжност, аз поемам отговорност към държавната администрация, но отговорността към обществото е най-голямото ми призвание. Този скандал ме прави непочтен, затова се обръщам към българските граждани и към своите избиратели като знак на извинение и уточнение за създалия се казус.

Апелирам към държавните институции да ми бъде наложена най-високата санкция за тази моя грешка. Казвам това, защото съм наясно, че всички сме равни пред закона, но хората, които заемаме високи постове в държавата, сме именно онези, които трябва да понасяме най-висока отговорност и последствия за своите грешки.

 Недекларирането на собствеността на съпругата ми е действие по некомпетентност и юридическа немарливост. Чист съм пред съвестта си и достойнството ми като човек, политик и член на Движението за права и свободи.“

 

2 коментара

  1. toy ne beche li shofior?Koga gi napecheli?

  2. Респект и уважение за това изявление на г-н Мъстънов! Този акт е изключение от правилото, че “всички политици са маскари”.

Comments are closed.