“Искам да споделя с вас, че на предизборните срещи през този месец, най – старателно записвам в бележника си проблемите, които хората споделят с мен и най – вече възрастните жители на селата от общината. Обещавам ви, ако ни подкрепите, ако гласувате за мен и за листата с общински съветници на БСП на предстоящите избори, ние ще се върнем при вас след изборите, за да направим план – селище по селище, кои са най – неотложните проблеми и как най – бързо да ги решим.”

С тези думи започна разговорът на кандидата за кмет на община Ловеч Радина Банкова с хората от село Смочан. Тя сподели още увереността си, че трябва да се защитават интересите на гражданите, да има грижа за тях, да се разширява социалната политика, а това в последното четиригодишно управление на общината го няма. Хората са загубили увереността си, че могат да живеят добре в Ловеч, че могат тук да отглеждат и възпитават децата си и много от тях заминават. Липсва сигурност и перспектива и за младите хора, които не виждат своята професионална реализация в родното си място, допълни Радина Банкова. Затова стилът на управление в общината трябва да се промени, трябва да се направи сериозно преструктуриране на повечето от дейностите в общинската администрация. Наложителен е контактът с жителите на общината, търсене на тяхната подкрепа, отклик на притесненията и проблемите им, категорична е госпожа Банкова. Но първото, с което трябва да започне работата на новия кмет и на общинските съветници от листата, която ще го подкрепя при решаването на проблемите, е да се търсят млади, перспективни кадри във всички направления – здравеопазване, образование, икономическо развитие, допълни кандидатът за кмет. Това би могло да стане като на младите хора от Ловеч, които сега учат във висшите учебни заведения, се осигурят отлични условия за живот и работа в Ловеч.

Юлия Несторова, кмет на Смочан в продължение на 20 години, сподели от името на своите съселяни, че както всички останали села в общината имат своите проблеми, така е и в тяхното село. По думите й – пътят от Ловеч до Смочан е в окаяно състояние, повечето от улиците в селото не са ремонтирани от години. Нямат нито личен лекар, нито стоматолог. Сериозни трудности имат хората от селото в съжителството си с една голяма група от роми, трайно заселили се в Смочан. Недоразуменията им най – вече идват от това,че безпризорни деца скитат из селото, рушат пейки, градинки, детската площадка. В селото е имало детска градина, но е била закрита, а според Юлия Несторова тя е била една възможност да се обхванат тези деца, да се прояви грижа към тях, да се възпитават.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“