Председателят на Окръжен съд – Ловеч Милена Вълчева връчи поздравителен адрес на началника на Държавен архив – Ловеч Павлина Петрова по повод 10 октомври – Ден на българските архивисти.

Благодарение на доброто сътрудничество между двете институции вече е факт изложба от ценни документи и снимки, свързани с историята на съда. Оригиналите им могат да бъдат видени до 17 ч. на 10 октомври в Държавен архив – Ловеч, на първия етаж на Дом „Преслав“.

„Като председател на Окръжен съд – Ловеч имах възможността лично да се убедя колко професионално съхранявате ценни документи и снимки, свързани с историята на съда. Благодаря Ви за това, че пазите историческата ни памет“, заяви Милена Вълчева.  

От своя страна Павлина Петрова от Държавен архив – Ловеч благодари на Окръжен съд – Ловеч, че е помогнал ценните експонати да „излязат“ от папките на архива и бъдат показани на обществеността.

Самата изложба, посветена на 140-годишния юбилей на Окръжен съд – Ловеч, вече е подредена във фоайето на втория етаж на Съдебната палата и може да бъде видяна от всички в Деня на отворени врати на Съда, на 11 октомври, от 9 до 17 часа.