cvborddirektori2901151Павлин Иванов

С особен интерес следя казуса „Общински пазари“ и опита на кмета Казанджиев и ДПС да отстранят член на Съвета на директорите, за да назначат вече известната безработна Севдие Куулалиева в борда.

Да мислим глупаво е много характерна черта на нашият град. Видно е от резултатите – състояние на града, демография, ниво на икономиката, заплати, покупателна способност ..

Въпреки, че на страницата на Общински съвет НЯМА публикуван нито един материал за заседанието, благодарение на ограничената представа на Тихол Тихолов за прозрачност и сътрудничество с гражданите, все пак успях да прочета становищата и част от материалите за предстоящото заседание от друго място.

Причината за системното укриване на информация е може би нереализираният юридически талант на председател Тихолов и поредицата неуспешни опити от страна на съпругата му, назначена за юрист в общинската фирма, да впишат промените в Търговския регистър и новия Съвет на директорите в едно с безработната “директорка” Севдие” Куулалиева.

„Общински пазари“ е много интересно дружество. То може да бъде определено единствено като самозадоволяващо се. Буквално! Всичко, което му дадат като приходи, обикновено в размер на около 200 000 лева, дружеството си го изяжда, без да е полезно като търговски субект на общината.

ertanhasan212142Мерака на Казанджиев и партньорите му от ДПС за назначаване на безработната Севдие е само знаковата, символична част от живота на „Общински пазари“. Да, изключително дразнещо и неразбираемо за дори средноинтелигентния човек е за такъв пост да бъде назначено лице с нулеви управленски компетенции и икономическа подготовка, но някак е разбираема амбицията на Казанджиев да удовлетвори ламтежа на своя заместник Ертан Хасан. Човещинка, както се казва.

Въпросът, който поставям всяка година, при всеки отчет е:

Има ли смисъл от съществуването на това дружество, в тази му юридическа форма, с подобно управление, при нулева полезност за жителите на Ловеч?

Погледнете отчетите. Те не са само цифри, а и начин на мислене. Видно от резултатите от последните години, начинът на мислене е доста неадекватен.

pazar1004141Несменяемият Изпълнителен директор Васил Въчев от години все намира оправдание за трагичните резултати в някой друг – данъчните правели проверки често и „честните“ търговци, видите ли, не искали да идват да продават тук?!?

Друга оправдателна причина е, че Ловеч е беден град, никой не купува, никой не иска да наема обекти. Ами пич, нали твоята работа е да направиш така, че да намираш решения или бъркам?

Тя и Севдие да е изпълнителен директор и тя ще измисли причини за никаквите резултати – я времето ще е лошо, я хората ще са се разболели, листата ще падат по-шумно и ще развалят търговската атмосфера. Само че, управлението не е да се чудиш как да се оправдаваш за неуспехите си, а да намираш работещи решения.

Такива нито Въчев, нито никой от борда не иска да намери. Това от своя страна предполага едно закриване на безидейната и безполезна в този си вид общинска фирма.

Странно обаче, че никой от топ експертите в общинска администрация не повдига въпроса за закриването на фирмата касичка.

Странно е и че никой от икономистите в Общински съвет също не обелва и дума за ползата от това дружество, а единствено гласува приемането на отчета.

А решението е логически просто – безполезните неща трябва да се отстраняват!

 

2 коментара

  1. Докато се събират повече хора на партийно събрание, отколкото на обществено обсъждане така ще е.

  2. nai korompiranite v grad lovech ВЪЧЕВ i sie koi dystypi na toya pazar kadeto cenite sa bez bojni

Comments are closed.