Шест формации участват в първия Фестивал на духовите оркестри “Камен Луков” в Ловеч (4 и 5 май). Празникът е посветен на 70 години от смъртта на видния композитор, който започва като капелмайстор на 34-и пехотен троянски полк в Ловеч (1905) и наследява длъжността от Панайот Пипков.
Събитието се провежда пред театъра в Ловеч, като започна със зрелищно дефиле на участниците по централната пешеходна зона.
Фестивалът бе открит от заместник-кмета на община Ловеч Венцислав Христов, който каза: „Нека с всяка следваща година съставите да стават все повече и повече. Специално искам да поздравя гостите от Велико Търново и Ветово, защото са училищни състави и аз знам колко е трудно за едно училище да ги поддържа тази дейност.“ Венцислав Христов специално отбеляза постиженията на домакините под ръководството на Тотко Рогашки.
Концертите започнаха с едночасов концерт на Общински духов оркестър на Ловеч с три мажоретни състава. След това се изяви фанфарният оркестър при СУ “Васил Левски” , гр. Ветово, област Русе, и “Джуниър бенд” и мажоретен състав при Средно училище “Емилиян Станев” – Велико Търново. Всеки ръководител получава от общината специална купа и грамота.
Фестивалът има и вечерни прояви с дефиле и концерт. На 5 май от 11.00 часа програмата продължава с общинския младежки духов оркестър с мажоретки от Троян, мажоретния състав при СУ “Нешо Бончев” от Панагюрище и духовия оркестър на Габрово. Водещ на събитието е актьорът Явор Костов.