Шестима мъже са задържани за срок до 24 часа след сбиване в Угърчин, съобщават от ОД на МВР Ловеч. Сигнал за инцидента е получен в полицията малко след 22.00ч на 06 юли, като незабавно към мястото се е отправил полицейски автопатрул, който с намесата си е предотвратил и прекратил разрастването на конфликта между две местни фамилии.

Няма пострадали хора. След проведени допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия са задържани шестима жители на града участвали в инцидента,  на възраст от 18 до 57 години.

Работата по установяването на причините довели до конфликта и на всички участващи в него лица продължава. В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство по чл.325 ал.1 от НК.

От Полицията съобщават за оюе два инцидента. В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал от ЧЕЗ АД, че от адрес на ул. «Александър Кусев» в града е извършено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Работата по случая продължава.

Полицаи от РУ Троян са установили две 15-годишни момчета, като извършители на кражба на комплект меден казан за врене на ракия, извършена в периода от 05 до 07 юли от къща в с.Дебнево. Казанът е  предаден доброволно от едно от момчетата. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.