На редакционният имейл получихме следното съобщение, подписано от Кристиан Костов, председател на НЧ “Бяла Анаста-2016”:

На  основание чл. 8, ал 1. от ЗМММ и спазване на противоепидемичните мерки Ви уведомявам за следните планирани мероприятия:

  1. Мирен протест пред РЗИ – Ловеч на 17.03.2021г. от 10.00ч.
  2. Мирен протест пред Областна администрация Ловеч на 17.03.2021г.
    от 11.30ч.
  3. На протестите ще се използват знамена и протестни материали.
  4. Очакваният брой участници са около 50 души.

Характера на мероприятията е мирен граждански протест на любителските организации за изкуство и техните съмишленици с искане от РЗИ-Ловеч и Държавата, в лицето на Областна администрация да ни бъде разрешено правото да упражняваме дейността си! Считаме, че в рамките на година, нашият сектор изнесе на гърба си ограниченията от Ковид-19, че е налице дискриминационна практика и че в рамките на една година сме имали право на труд само 3 месеца! Считаме мерките за недопустими, дискриминационни, целенасочени и лишени от логика!

Заявяваме, че ще продължим протестните действия до промяна на заповедта ограничаваща дейността в сектора на културата и любителското изкуство!

Апелираме, към всички колеги и последователи за подкрепа в притесните действия, като молим за спазване на противоепидемичните мерки!

С уважение:       

Кристиан Костов

председател на НЧ “Бяла Анаста-2016”