От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават за множество инциденти и нарушения станали на територията на област Ловеч през почивните дни. На 04 септември в 18.45 часа в РУ Тетевен е получен сигнал за тежък пътен инцидент на път 305, в местността Боаза при разклона за с. Градежница. На място е установено, че произшествието е между насрещнодвижещи се товарен автомобил, с водач 20-годишен мъж от с. Градежница и лек автомобил управляван от 39-годишен от с. Глогово.  При инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил, който е откаран в плевенска болница с тежки наранявания, а водачът на товарния автомобил и трима пътници пътували в същото превозно средство са  откарани за преглед и лечение в ловешката болница-без опасност за живота.

По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и продължава работата по изясняване на причините за инцидента.

На 06 септември в 10.25 часа  на пътя с. Гложене-Ябланица, 26-годишен от София при управление на лек автомобил е предприел изпреварване и е блъснал завиващия пред него товарен автомобил. При произшествието леко е пострадала пътничка в лекия автомобил. Двамата водачи са тествани с техническо средство за наличие на алкохол, като пробите им са отрицателни. Служители на РУ Тетевен са съставили два акта за нарушение на ЗДВП и констативен протокол.

На 04 септември около 02.00ч. в гр. Априлци, 29-годишен от Плевен при управление на лек автомобил «Опел» е загубил контрол над превозното средство и е ударил паркиран на улицата лек автомобил «Тойота». От своя страна Тойота-та със задната си част блъска паркиран лек автомобил «Мерцедес», а « Опела» преминава през оградна мрежа, навлиза в двора на частен дом и спира след удар в тераса. При инцидента е пострадал водачът, който е откаран в болница за преглед и лечение с травми на главата. Работата по случая продължават служителите на РУ Троян.

26-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 07 септември около 00.50 ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

През почивните дни в РУ Ловеч е образувано 1 досъдебно и 1 бързо производство срещу водачи на МПС, които са установени да шофират в града след употреба на алкохол. Задържани за срок до 24 часа са 57-годишен управлявал с 1.35 промила алкохол в издишания въздух и 47-годишен, при който техническото устройство е отчело 2.87 промила. Работата по случаите продължава.

На 04 септември в с. Ъглен, 40 годишен мъж е установен да управлява мотопед с неустановена марка и модел, а при проверка е констатирано, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление и нарушението е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

 

В РУ Ловеч на 04 септември е образувано бързо производство срещу  47-годишен, който е установен да управлява МПС с поставени регистрационни табели, принадлежащи на друго МПС.