Чудите се дали комплектът градински мебели е добра покупка или пък по-добре ще бъде да изберете отделно единични елементи? Ето как да вземете решение по този въпрос.

Комплект градински мебели, идеален за голяма площ

Вие имате за обзавеждане наистина голямо пространство? Голям комплект градински мебели ще бъде най-бързото решение, което ще позволи ефективно аранжиране на мястото за приемане на гости, което вероятно е много важно за Вас. Трябва да се помни, че комбинираните случайни елементи, включително мебели от преди няколко сезона, могат да изглеждат просто грозно и за съжаление да направят градината да не изглежда стилна и еднородна.

Избор за заетите

Покупката на комплект също ще бъде чудесно решение, когато нямате много познания в областта на обзавеждането и се страхувате, че закупените отделно мебели няма да си пасват. Избирайки готов комплект, такава задача е извършена за Вас. Всичко, което трябва да направите, е да изберете комплекта, който Ви харесва визуално и по отношение на цвета, благодарение на който ще създадете уникално пространство във Вашата градина практически без усилия.

Комплектите градински мебели не са от най-евтините. Както виждате обаче, в много случаи си струва да опитате да направите такава покупка, защото можете бързо да подготвите мястото до къщата или апартамента, като се уверите, че веднага ще изглежда наистина добре.

Ратанови мебели за градината – модерни или класически?

Ратанът е екзотичен материал, получен от палмова лоза. Вертикално разположените му пръстени осигуряват висока гъвкавост на нишките, които практически не могат да се скъсат. Ратанът не се деформира, лесно се поддържа и е устойчив на атмосферни влияния през лятото – той се държи зле само на студено, така че извън сезона трябва да се съхранява в помещение с положителна температура. Това е чудесна причина да поставите ратанови мебели във всекидневната си! Те се съчетават идеално както с класически, така и с модерен стил.

Мебелите от ратан за градината са съчетание от функционалност и забележителна естетика. Ако сте почитатели на модерния дизайн, разгледайте елементите, изработени от техноратан. Синтетичният еквивалент на екзотичните конци е още по-издръжлив и изглежда изключително модерен. Градинските мебели от техноратан се съчетават перфектно с други елементи на дизайна, леки са и са устойчиви на повреди. Те се съчетават добре с тераса или балкон, декорирани в светли или наситени цветове.

От съществено значение е да оборудвате външния си кът за отдих с удобно място за сядане и хранене. Въпреки това има още много начини да направите почивката си приятна! Изпробвайте градинска люлка или хамак, а ако у дома има малки деца, можете да им направите малка детска площадка.