От ОД на МВР Ловеч съобщават за няколко сериозни пътни инцидента станали през почивните дни на територията на област Ловеч. В събота около 13.30 ч.на път II-35 (Плевен-Ловеч) при км. 26+480,  лек автомобил “Ауди”, с водач 37-годишен от Враца при движение е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво.

След първоначалния удар колата е отскочила и е последвал удар в още едно дърво, като превозното средство е останало заклинено в него. В резултат на сблъсъка са пострадали две жени, на 59 и 13 години, които са пътували на задната седалка в колата и 59-годишен мъж, който е пътувал на предната седалка.

Жените са прегледани и освободени, а мъжът е оставен за лечение в болница. Водачът е тестван за алкохол, като техническото средство е отчело 0.2 промила в издишания въздух. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 13 октомври около 17.20 ч. в Луковит, на кръстовището образувано от ул.”Предел” и ул. “Възраждане”, 36-годишна жена при управление на лек автомобил и завиване наляво е бутнала изчакващ на знак Б-2 мотоциклет, управляван от 61-годишен мъж. При инцидента е пострадал леко мотоциклетистът, който е прегледан в болнично заведение и е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а на жената е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 13 октомври около 08.15 ч., на изхода на с. Златна Панега в посока с. Румянцево са се ударили челно лек автомобил, с водач 57-годишен мъж от Плевен и бус, управляван от 61-годишен от гр. Оряхово. При сблъсъка са пострадали водачът на лекия автомобил, който е откаран в болница в тежко състояние и 58-годишна пътничка от същото превозно средство, която е без опасност за живота. Водъчът на буса е с фрактура на китка. В буса са пътували и две жени, които са с повърхностни наранявания. По случая в РУ-Ябланица е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

На 14 октомври около 18.00 часа в гр. Априлци, 29-годишна при управление на лек автомобил и наличие на пътен знак Б2/стоп/ поставен на изход на крайпътна бензиностанция, не е пропуснала и е ударила движещия се по път с предимство мотоциклет, с водач 36-годишен мъж.

Мотоциклетистът е откаран след инцидента към болнично заведение, където е установено, че е с фрактура на ръка. Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни. По случая е извършен оглед и в РУ Троян е образувано досъдебно производство.