Четвъртият фолклорен фестивал за обработен фолклор „Люлякова ръченица 2019“ се проведе на 12 май 2019 година в Ловеч. Проявата започна със зрелищно дефиле на участниците от хотел „Ловеч“ до площада пред новия катедрален храм. Тази година участваха 10 фолклорни групи с над 300 участника от различни селища – от с. Говедарци, община Самоков, Угърчин, Врабево, Лесидрен, Орешак. Ловеч се представи с ФФ „Елит“ при от НЧ “Зорница 2010 – Нено Щрегарски” и „Магия“ при сдружение „Танцьорите“.
„Искам да кажа добре дошли на нашите гости, за мен е чест да открия този фестивал, който в продължение на два часа ще огласи нашия прекрасен площад. Какво по-хубаво продължение на вчерашния празник на града може да има?“ С тези думи се обърна кметът на община Ловеч Корнелия Маринова към участниците в поредното издание на фестивала.
Първи се изявиха децата от Детски танцов състав „Елит“ при НЧ “Зорница 2010 – Нено Щрегарски”, след тях се представиха младите танцьори от „Рилска магия“ от с. Говедарци, община Самоков.
По традиция на финала всички се хванаха на голямо общо хоро, в което се включиха и много граждани.
Фестивалът се организира от Народно читалище “Зорница 2010 – Нено Щрегарски”, с подкрепата на община Ловеч. Събитието няма конкурсен характер, основната му цел е запазването и популяризирането на българските фолклор, дух и традиция, както и съхраняване на културното ни наследство и идентичност.