Отборът на СУ „Васил Левски” (Севлиево) спечели традиционния национален детски турнир по футбол на малки врати за купа „Васил Левски”, организиран от Община Ловеч, Областния съвет на БФС и ловешкото ОУ ”В. Левски”. Турнирът се проведе през уикенда (11 и 12 май) в Спортната зала под патронажа на кмета на Ловеч Корнелия Маринова и бе част от проявите, посветени на празника на града 11 май. В тазгодишното 16-то издание взеха участие отбори на шест училища от страната, носещи името на Апостола на свободата. Те бяха съставени от по петима полеви състезатели плюс вратар, а срещите се играха в две полувремена по 15 минути.
След жребий отборите бяха разделени в две предварителни групи, в които се игра по системата „всеки срещу всеки”. Победители в групите станаха тимовете на Ловеч и Севлиево.
В неделя по обяд те се изправиха един срещу друг във финалния мач, който премина изключително интригуващо. След много оспорвана битка в крайна сметка победа с 2:1 извоюваха севлиевци (с треньор Венцислав Младенов), с което заслужиха купата. Домакините пък останаха със сребърните медали. В спор за трето място в класирането отборът на Ябланица надигра с 3:1 Русе и спечели бронзовите медали. На пето място се нареди съставът на Карлово след победа с 4:3 срещу Разград.
Всички отбори получиха грамоти, топки и торти, осигурени от организаторите. Със специални статуетки пък бяха отличени най-добрите състезатели по постове: вратарят на победителите Деан Христов, защитникът на Ловеч Стефан Йорданов, нападателят на Севлиево Ваньо Станчев и обявения за най-техничен състезател на турнира Кирил Георгиев (Ловеч). Наградите бяха връчени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Крайно класиране в турнира:
1. СУ „В. Левски” – Севлиево
2. ОУ „В. Левски” – Ловеч
3. СУ „В. Левски” – Ябланица
4. СУ „В. Левски” – Русе
5. СУ „В. Левски” – Карлово
6. ОУ „В. Левски” – Разград

След връчването на купата и медалите кметът Корнелия Маринова поздрави участниците. Тя им пожела да бъдат все така дръзновени както в спорта, така и в учението, за да следват по този начин заветите на Апостола на свободата. Дългогодишният спортен деятел, общественик и почетен гражданин на Разград Здравко Душков, представител на тамошното училище „Васил Левски”, пък изказа специална благодарност към кмета на Ловеч за приноса й за учредяване на турнира и превръщането му в хубава традиция през годините. В тази връзка той подари на Маринова плакет, своя книга и сувенир.

Националният детски турнир по футбол на малки врати за купа „Васил Левски” води началото си от 2004 година, когато се провежда за първи път по инициатива на тогавашния директор на ОУ „Васил Левски” Корнелия Маринова, настоящ кмет на Община Ловеч. Именно отборът на ловешкото училище е най-честият победител в досегашните издания, макар сега да се класира втори. По регламент турнирът е за шестокласници и в тазгодишната надпревара отборите бяха съставени от момчета родени през 2006 г.