IMG_1683-480x360Павлин Иванов

Аз съм български гражданин и баща и подкрепям българските студенти! Подкрепям безрезервно децата на България, отстояващи правото си на достоен живот, на бъдеще точно тук, на свобода, точно сега! Солидарен съм напълно с исканията на ранобудните, на искащите, на непримирите, на свободните!

Аз също като студентите не искам да живея в такава държава!

Не е възможно в  моята държава символът на успелият млад човек да бъде лицето Пеевски!

Не е възможно Бареков да бъде символ на морал!

 Не е възможно болни, долни и неграмотни хора да управляват нито децата ми, нито мен!

Не може 130 дни най-важният въпрос в държавата да бъде КОЙ и да не намира дори полусмислен, полуграмотен, полунормален отговор!  

Не е възможно през 21 век исканията на огромна част от българите да бъде превръщането на България в цивилизована, правова държава. Тя вече трябваше да бъде такава!

Не мога да подкрепям измислено правителство, дозирани министри, екзактни манипулатори, бръснати надчелия, ПЕСове разни, хора размахващи пионерски връзки, марионетки и крадци!

ОСТАВКА днес и сега!

1. незабавно разпускане на XLII-то Народно събрание;
2. възможно най-бързо насрочване на нови парламентарни избори;
3. нетърпимост на общественото тяло към ширещото се престъпно беззаконие в най-високите етажи на държавното управление;
4. превръщането на България в цивилизована, правова държава;
5. и утвърждаването на справедливостта и знанието като високи обществени ценности.

 

 

ОСТАВКА!

5 коментара

  1. “Декларация на преподавателите, подкрепящи протестиращите студенти.

    28 октомври 2013г. София

    Ние, подписалите тази декларация преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и други висши училища в страната, заявяваме подкрепата си за протестиращите студенти.

    Подкрепяме техните справедливи искания за възстановяване на демокрацията, върховенството на закона и конституционния ред в страната. За 24 години ние самите не успяхме да гарантираме най-базовите демократични ценности – затова дължим подкрепа на тези студенти, които имат смелостта да се борят за тях.

    Убедени сме, че правителството на г-н Пламен Орешарски е напълно компрометирано, а XLII Народно събрание е делегитимирано и всекидневно подрива и малкото останало доверие в политическите институции на страната. Затова заставаме зад исканията на студентите за оставка на правителството на г-н Орешарски, незабавното разпускане на Народното събрание, и насрочване на нови избори.

    Вярваме, че в политиката моралът има място – и то днес, тук и сега. Затова се чувстваме длъжни да подкрепим студентите, дръзнали да се надигнат срещу цинизма, бездушието, пасивността и недоверието, разяждащи основите на обществото ни и поставящи под въпрос нашето бъдеще като политическа общност. С вас сме – успех!

    Подписи събираме днес в Ректората.”

  2. “Лекцията на проф. Калин Янакиев в окупираната 272

    “Приех да говоря пред вас, защото ви подкрепям. Подкрепям декларацията ви, макар че аз бих я написал много по-радикално”.

    “Голямата беда на българското общество е, че не избира доброто, а по-малкото зло”, каза Янакиев.

    Базисната вина на обществото е, че разруши двуполюсния модел, смята професорът.

    Лекцията бе част от серията беседи на протестиращите студенти с гост-преподаватели, които бяха специално посочени и поканени от младежите.”

    http://www.youtube.com/watch?v=2jjAyRmrqJc

  3. Ако чакаме да се изпълнят точки 3,4 и пет, то трябва да прекратим занятията поне в близките десетина години.
    Относно точка 3: начело на държавата през последния мандат бе представител на подземния свят, мутра, рекетьор и охранител. Вероятността да се завърне отново той като премиер е доста висока.
    По точка 4: правораздавателната система през последните години се превърна в обслужващ персонал на управляващите, като дори и от кумова срама не се прикриваше намесата на изпълнителната власт при кадруването в нея. Семейни приятели и откровено политически назначения не предполагат независимо и обективно правораздаване, а с все по-разнородния си етнически състав на нацията постепенно се отдалечаваме от понятието “цивилизация”.
    Точка 5 изключва завръщането начело на държавата на хора като Борисов, Цветанов, Цачева, Фидосова и т.н., чиито знания и умствен капацитет са строго ограничени поради природно-генетични обременености. Затова трябва да мине санитарни време, когато тези хора ще отминат в историята и няма да могат да се наредят отново начело на държавата.
    За да се предприеме акт като окупацията на СУ е необходима ясно показана и недвусмислена причина. В дните преди обявяването и подобна в държавата нямаше, а и самите студенти, протестиращи в университета, не изтъкват такава. Затова оставам с чувството, че се разиграва поредният бездарен спектакъл, и то организиран от същите кукловоди, които ни набутаха разни испански комарджии, синчета на партийни велможи и мутри за премиери.

  4. “Dimidium facti qui coepit habet: sapere aude, incipe”!”Horaz

  5. Моля, не лайквайте! Ако подкрепяте това, което съм написал – споделете го или изразете със свои думи това, което бушува в душите ви. Заявете това, което мислите. Не се притеснявайте да бъдете себе си!

Comments are closed.