litex2610131PFC Litex

Литекс запази лидерското си място на върха в класирането след рутинна и заслужена победа с 2:0 като гост над Нефтохимик. Оранжевите стигнаха до успеха на стадиона в Сливен след автогол на Лемперов и попадение на Джазула. Ловчанлии можеха да бъдат и по-убедителни като цифрово изражение, но изтърваха още няколко чисти гола след удари от близо на Манолов, Цветанов и Джордан. В иначе открития и динамичен мач бургазлии също имаха своите шансове, но стражът Александров показа класа и рефлекс в три ситуации.

Наставникът Златомир Загорчич не можеше да разчита в ариергарда на наказания национал Бодуров. Тандем в офанзивния вал оформиха Джазула и Златинов, а атаката отново поведе намиращия се в добра форма напоследък Миро Манолов.

В 12-тата минута ловчанлии създадоха първата си опасност, когато Златинов изведе отлично Цветанов, но крилото се забави и бе блокиран миг преди да шутира. Малко след това бургазлии също застрашиха противниковата врата, но Александров се намеси майсторски при силния удар на Петър Димитров. В 23-тата минута добра атака, подета от Златинов премина през Манолов, който намери Ваюши, но албанецът би слабо и не затрудни Денчев.

Секунди след това вратарят на Литекс Александров пак се представи на висота и опази мрежата си срещу излезлия очи в очи с него Димитров. В 34-тата минута оранжевите матираха отбраната на бургазлии с перфектна комбинация, дело на Джазула и Златинов, при която обаче нападателят Манолов изпусна да се разпише от 7-8 метра.

В края на полувремето логично все пак се случи и Литекс поведе в резултата с автогол на Лемперов. Прострелен пас на Манолов в пеналта бе засечен от бранителя на Нефтохимик в собствената му врата за 0:1. Домакините веднага можеха да изравнят, но отново Алексадров показа класа при удара на Живко Петров от упор, а Илия Миланов му помогна и изчисти топката от голлинията.
След почивката Литекс тръдна да реши бързо мача в своя полза и в 53-тата минута Момчил Цветанов направи 100%-ов пропуск, не успявайки да вкара отблизо след прецизен пас на Джазула. В игра като резерви с пресни сили се появиха нападателят Джордан и халфът Цветков. Бургазлии от своя страна не се предадоха и не спряха да търсят обрат, като често създаваха напрежение в наказателното поле на гостите, където зашитата и вратарят на Литекс се справяха с опасностите.
Литекс продължи до край да търси второ попадение. В 76-тата минута Джордан изпусна чист гол, три монути след това обаче натискът на оранжевите даде резултата и Джазула порази вратата с премерен шут от границата на наказателното поле за 0:2.
Нефтохимик – Литекс 0:2 

0:1 Лемперов (42 – авт.)
0:2 Джазула (79)
14 кръг, Стадион Градски, Сливен, Гл.съдия: Ангел Баялцалиев

Нефтохимик: 12. Денчев, 7. Лемперов, 20. Иванов, 74. Патев, 81. Ив. Янев, 22. Цонков, 21. К. Янев, 77. Манев (46 – Христов), 11.Петков (88 – Орачев), 88. П. Димитров (65 – Калоянов), 8. Ангелов

Треньор: Атанас Атанасов

Литекс: 30. Александров, 16. Попов, 18. Миланов, 4. Божиков, 3. Недялков, 6. Славчев, 10. Джазула, 24. Златинов (63 – Цветков), 14. Ваюши, 11. Манолов (59 – Джордан), 77. Цветанов

Треньор: Златомир Загорчич
Жълти картони: Славчев (74), Калоянов (80), Янев (85)

2 коментара

  1. Мач, който искам по-бързо да забравя. А на футболисти и треньори нека им виси като обица на ухото.
    На терена имаше (въпреки, че не е споменато неговото участие в срещата по-горе) и още един отбор, който пропусна доста чисти голови положения. Защитата на Литекс в този мач бе дантелена, а “стражът” не пропусна да ни вдигне адреналина с поредните комични отигравания.
    Явно докторът на отбора е виновен, че ги е “презобил” за Димитровден в деня преди мача.

Comments are closed.