handbal2304133Малките хандбалистки на ХК”Ловеч–98” показаха отлична игра на вторият предзонален кръг от зона Мизия в Плевен побеждавайки отборите на най-силният клуб в женският профил „Бъки”от Габрово, завърши на равно с другият колос в женският профил „Етър-64” от град Велико Търново и победи отбора на „Левски” от Стражица, съобщиха от спортния клуб.

“Доволни сме много, защото това е първата състезателна година на момичетата. А и няма как да не отчетем че голяма част от тях са 9-10 годишни, с които тренировъчен процес се води не в Спортната зала а в училищата. Много добра игра показаха Биляна Цонкова, Нелина Христова и Моника Йорданова, които бележеха гол след гол, а по малките им съотборнички  Михаела Вескова, Мартина Стоянова, Михаела Миладинова ,Цветелина Богоева, Лидия Иванова, Тамара Райкова, Радосвета Иванова и Глория Панева се бореха за всяка топка.

Вярваме, че пътя за изграждането на един  клуб е именно този, ако се работи при децата правилно, след няколко години женският отбор ще им а нови попълнения и то собствено производство.

5 коментара

  1. преди няколко дни се бях сетила …защо по нито една телевизия не дават резултати от хандбалните мачове?Само футбол,волейбол-даже и италиански,баскетбол…..но хандбал никъде

  2. Евала за ентусиазма и отдадеността на треньорите.Не е лесно да съживиш този славен за Ловеч спорт, ако нямаш сърце! И от мен браво на децата и на техните наставници. Младите хора доказват, че няма невъзможни неща! Няма зала, няма пари, няма подкрепа, но въпреки всичко, тези хора съживяват хандабала и събуждат желанието за спорт в децата. Това е достойно за уважение

  3. Браво на момичетата!Браво Мони!

  4. Браво, момичета, имате нелеката задача да върнете славата на женския хандбал в Ловеч!! (Y)

Comments are closed.