depasarel1510141 На 9 и 10 октомври екип консултанти на фондация „Де Пасарел България“ проведе консултация за социални работници и ръководители на социални услуги от община Ловеч по прилагането на Модела за индивидуално планиране, ориентирано към качество на живот на потребителя.

     Участниците имаха възможност да споделят своя опит и предизвикателствата при индивидуалното планиране в отделните услуги, запознаха се систематично с взаимовръзката между целта на услугата, базисната грижа и индивидуалното планиране и се упражниха в прилагането на бланки за индивидуално планиране АППИ. Разгледани бяха конкретни казуси от работата на услугите и бяха обсъдени основни параметри на организацията на процеса на индивидуално планиране в услугата.

     Участниците дадоха висока оценка на полезността на консултацията, която очакват да им помогне по-ясно и систематизирано да определят приоритетите си за работа с потребителите, като поставят фокус върху личността на потребителя – неговия характер, потребности, качества и умения. Те се обединиха около необходимостта от подобни консултации за целите екипи на услугите, за да се стимулира екипността в индивидуалното планиране.