На 13 август жители и гости на гр. Тетевен имаха възможността да се насладят на лятно кино под звездите с втората прожекция на София Филм Фест на път. Присъстващите в двора на НУ „Хаджи Генчо“ се насладиха на филма на режисьора Драгомир Шолев – „Рибена кост“, в който участват актьорите Деян Донков, Сузи Радичкова, Валентин Андреев – Рафе, Мариана Антонова, Мария Суфиева, Глория Петкова.

Преди самата прожекция зам.-кметът на Община Тетевен – Тони Стоев и Преслава Преславова – представител на София Филм Фест, поздравиха публиката и пожелаха приятно гледане.

Филмът „Рибена кост“ е получил отличието Златна роза ‘21 – Награда за операторско майсторство, както и награда на СБФД за най-добър филм. В него се разказва за случайно откритото тяло на умиращ делфин на брега на морето и драматичните истории на хората, огледали се в окото му. Девет ситуации, в които хората са притиснати да реагират, а те са объркани, изплашени, всеки потънал в своите грижи и проблеми. Девет гледни точки към един абсурден свят, в който хората са като умиращия делфин, за който никой не знае как да се погрижи.

Тази година гр. Тетевен бе една от новите дестинации в програмата на София Филм Фест на път. В китното планинско градче бяха направени две прожекции – първата на 16 юли с филма „Предателят“, а втората на 13 август с филма „Рибена кост“. Инициативата се реализира в партньорство с Община Тетевен и с подкрепата на Europa Cinemas и Национален фонд „Култура“.