Учениците на ОУ „Проф. Д. Димов” в Ловеч изпълняват проект по програма „Еразъм +“, наречена „Teaching and Learning Through Photography Art” („Преподаване и обучение чрез фотографско изкуство”). Това съобщиха от ръководството на училището.

Проектът използва фотографията в дейности на закрито и на открито като образователни методи, подкрепяни от министерствата на образованието.

Ученето чрез снимки и на открито са добре познати подходи, особено за ученици, които се сблъскват с предизвикателства на обучението. Тяхната необходимост и неизбежна ефективност при ученето е призната от литературата. Този проект за стратегическо партньорство е свързан с ученето в и извън класната стая чрез укрепване на образователните връзки с европейските училища от Гърция, училище координатор, и от България, Латвия, Италия, Франция, Испания.

Проектът стартира през 2018 година и приключва през 2020 година. ОУ „Проф. Д.Димов” гр. Ловеч ще бъде домакин на поредната среща на партньорите в периода от 12 до 17 май 2019 г. като се очакват 45 души (учители и ученици). Предвидена е среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на 16 май 2019 г.

Партньорските училища са:

1. Гърция ( координатор на проекта) – Четвърто основно училище гр. Алмирос

4th Dimotiko Scholio Almirou – Almyros

2.Италия- Училище „Санта Киара” гр. Алтимира, област Фоджа

SANTA CHIARA – PASCOLI – ALTAMURA- Foggia

3.Испания- Училище „Бергантинос” гр. Ла Коруня CEIP BERGANTINOS – La Coruna

4.Франция- Училище „Екол де платан” СенСюр де Монтаг Ecole des platanes – Saint Sauveur de Montagut

5.Латвия- Начално Училище „Гулбиса” – гр. Гулбитис Gulbisa pamatskola- Gulbitis, Jaungulbenes pagasts.