Детско-юношеският църковен хор „Архангелский глас” при Ловчанската Света Митрополия се завърна със специална награда от Националния православен фестивал „Св.св.Кирил и Методий”. Тя е диплом и икона на Светите братя – съпокровители на Европа. Иконата е дар от Русенската Света Митрополия, под чийто патронаж за втора поредна година се проведе форумът.

Негов организатор е северняшкият певец Петър Кирилов, председател на Сдружението за фолклор „Цветница”, а основната финансова подкрепа е от Община Попово. За това единствено по рода си в Северна България културно събитие е дал благословията си Светият Синод на Българската православна църква.
В храма „Св.Архангел Михаил” на поповското село Медовина звучаха изпълнения на 23 хорови състава. Повече от успешно е първото участие тук на нашите представители, чиято 17-минутна програма включваше 9 творби. Диригентът Юлия Тодорова получи поздравленията на своите колеги, останали особено впечатлени от киевското песнопение „Многолетие”и „Молитвами Богородицы”, което съществува във вариант за мъжки хор, а Тодорова го е направила за детски. Заедно с другите диригенти тя е участвала в дирижирането на сборен хор от представители на всички участници, които изпълнили заедно „Святий Боже” – едно особено вълнуващо преживяване за изпълнители и слушатели.
Наградата в престижния форум на децата от „Архангелский глас” е своеобразен подарък на Ловеч за неговия празник. Участието във фестивала е факт благодарение на финансовата подкрепа на Община Ловеч в лицето на кмета Корнелия Маринова и на Ловчанската Света Митрополия и Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил.