С мащабна инициатива учениците от училището отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище известен още като “Ден на розовата фланелка”, съобшават от ОУ ”Христо Никифоров” в Ловеч. През изминалата седмица в часа на класа децата се запознаха с историята на Деня на розовата фланелка.Всички класове изработиха подходящи плакати,много от тях във формата на розови тениски с надписи „Да на приятелството, не на тормоза“, „Усмихни се, подай ръка“ .

Малките ученици изработиха постери, изнесоха урок по толерантност и подготвиха драматизации по темата приятелство и отношение към различните. Учениците от пети, шести и седми клас проведоха беседи на тема „Какво е толерантност?”,„Как да се справим с тормоза?”, оформиха кътове с постери, балони и розови сърца, раздаваха розови ленти на своите съученици.

На 22 февруари всички класове изиграха играта „Думи, които нараняват”, заедно с психолозите и социалните работници от Центъра за обществена подкрепа –Ловеч. Кулминацията се състоя в двора на училището, където съвместно със сдружение “Граждански инициативи– гр. Ловеч”и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, всички ученици облечени в розови фланелки ихванати за ръце образуваха сърце и извикаха със силен глас „Не” на тормоза в училище”.

Децата пяха песни за приятелството и пуснаха розови балони с послание за доброта , обич и взаимно уважение.