protest170613GПавлин Иванов

Уважаеми учители, лекари, хора на културата и изкуството, носители на мечове и отличия, журналисти, инженери, членове на профсъюзи, членове на партии, граждани, вероятно не сте разбрали, но в България от седмица има протести и седенки срещу едно безумно управление.Сигурно не гледате нито телевизия, нито четете вестници, нито ползвате интернет. Всеки си има работа и това е уважително.

В Ловеч, също от петък, всеки ден някакви хора се събираме, обединени от непримиримостта си от случващото се и във вашата държава.

Преди години уважаемите учители, чрез вашите синдикати, проведохте най-продължителният протест срещу днешният премиер Орешарски. Искахте обществена подкрепа. Получихте пари. И всичко свърши. Забравихте „седенките“? На какво учите децата ни от тогава до сега?

Не ме разбирайте погрешно. Не ви упреквам и не ви съдя.

Къде са лекарите, символ на интелигенцията? Знам, че някои от тях ежедневно спасяват животи и естеството на работа им не позволява да пилеят малкото си свободно време в протести. Но животът не е само бизнес и работа. При учредяването на всяка една нова партия вие сте в първите редици, защо не чувствате нищо днес в душите си?

 Къде са хората на изкуството и културата, журналистите, поетите, писателите, носителите на мечове и грамоти,хората от културните институции в града, най-будната част на обществото? Къде сте, когато най-некултурният и неетичен човек в страната е шеф на едноименната комисия във вашето Народно събрание.  Не ви ли пречи поне мъничко, нещо не ви ли човърка от вътре?

Къде са представителите на неправителственият сектор? Вярно е, че на протеста не става въпрос за проекти и финансирани. Там става дума за друг проект – този на България, на децата ни и на нас самите.

Къде е цветът на града – служителите в безбройните администрации? Умни, интелигентни, образовани хора. Не чувстват ли нищо по дяволите?

Къде са профсъюзите? Те поне би трябвало да знаят какво е солидарност. Как ще искат да бъдат подкрепени след време, когато те сега не подкрепят протестите срещу най-наглото правителство в историята на България и как ще поискат да им влезем в положението?

Къде са партиите и техните членове, с техните структури? Поне една пиклива декларациика да бяха пуснали, ей така, от хорски срам! Виждам, че лайкват във фейсбук. Браво!

Не питам къде са младите хора в Ловеч, защото няма смисъл. Една част сме възпитали да избягат по най-бързият начин в нормалните страни, другата сме възпитали да не се интересува от нищо. Няма ги младите, защото ние, техните родители сме ги направили такива. А те са такива, каквито сме ние.  

Не ме разбирайте погрешно. Не ви упреквам и не ви съдя. Аз също имам деца, имам страхове, правя грешки, неведнъж подценявам случващото се край мен и по-лошото, не винаги се чувствам виновен. Така ми е по-лесно.

Често се оплакваме, че градът е западнал, децата ни бягат навън и винаги намираме виновен – управници, политици, държава. Не се ли замисляте понякога, че те бягат и от нас, техните родители?

 

Специално към интелигентните, мислещи и честни хора в БСП – не викаме срещу вас. Вие не сте Станишев, Гоце, Р. Овч.. Елате и вие, вашата партия ще спечели най-много от пречистването си, което вече започва.

 

Лично аз се чувствам адски разочаровам от моите съграждани, но не мога да им се сърдя. Те са такива, каквито сами са избрали да бъдат. Въпрос на разбиране. Може аз да мисля по сбъркан начин …

Затова, довечера в 18.30 часа навярно ще се видим с някой от вас. Моля, не идвайте много хора, местата са ограничени.

21 коментара

  1. “би следвало да знаете, че подобни имотни спорове като описания от Вас (най-вероятно говорим за ревандикационен, а може и за негаторен иск) НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ от административно съдилище, а от граждански състав на районен съд (като първа инстанция). А Вие очевидно не го знаете това. Търсейки в делата на ЛАС няма да намерите нищо подобно.”

    Уважаеми г-н Георгиев, препоръчвам Ви преди да пишете да четете внимателно написаното от мен и чак тогава да си направите съответното заключение….май в този случай поизбързахте със заключението и препоръките, но Ви благодаря за коментара.

    За разлика от Вас аз изобщо не допускам другаря Горов, ей така нагло ще тръгне да национализира и заграбва частни имоти, защото отдавна мина времето, когато партийни величия го правеха без да се съобразяват със закона. Сега времената са съвсем други, на „белите якички” ако ме разбирате какво искам да Ви кажа.

    И тъй, като имам все пак някаква практика по различни имотни спорове, предположих, че може би става въпрос за обжалване на заповед за одобряване на подробен устройствен план, заповед за принудително събаряне или отказ за изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри.

    Та в тези случаи имотните спорове НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ от граждански състав на районен съд (като първа инстанция),а от административно съдилище.

    Все още ли твърдите, че : „Търсейки в делата на ЛАС няма да намерите нищо подобно.”

    Аз пък си мисля точно обратното, да търся точно там, а след Вашия коментар съм убеден, че там е „заровено кучето”, след като юридически грамотен човек като Вас, ми казва да не търся точно там.

    Приятен ден, г-н Георгиев!

    П.П. Изглежда, че Вие доста поназнайвате за този случай, но очевидно не желаете да споделите с нас.

  2. Опс, едно шаранче на Данчо на кукичката… Давай, Заверджиев, забивай топката. 🙂

  3. Г-н Заверджиев, не се сърдете (абе, сърдете се, ако не ви харесва истината), но пак ще кажа – от много писане изоставате с четенето. Като юридически активно лице (толкова жалби изписахте, толкова сигнали, толкова членове и алинеи сте цитирали в тях) би следвало да знаете, че подобни имотни спорове като описания от Вас (най-вероятно говорим за ревандикационен, а може и за негаторен иск) НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ от административно съдилище, а от граждански състав на районен съд (като първа инстанция). А Вие очевидно не го знаете това. Търсейки в делата на ЛАС няма да намерите нищо подобно. Бих Ви препоръчал юридическа литература за ограмотяване, но както казах – Вие повече на писането наблягате 🙂

  4. За първи път чувам за подобно нещо. сигурен съм, че си се добрал до истината вече.

    П.П.: Ти на кого казваш дебелак, бе?

  5. debelaka, напоследък се говори, че другаря Горов бил заграбил незаконно не малка част от имота на негов съсед в село Соколово, но човека си потърсил правата в съда, завел дело и съда решил другаря Горов да върне заграбения имот.

    Ти нещо да си чувал по въпроса /за да не търся в ЛАС това дело/ или това само зловредни слухове целящи да уронят доброто име на нашия депутат…

  6. Спор няма, debelaka. Ама забрави да покажеш част от избирателите на предишните управляващи. Онези, които пишат “Ханко Брат”… Като напишеш половината истина, все едно въобще не си написал истината. Приеми този съвет като щедър подарък за рожденния ти ден (когато и да е).

  7. “Ловешкият депутат Димитър Горов изчисли намалението на тока на 45 %, стана ясно от изказване в парламента. Грешката е вярна по следната логика – тъй като правителство на Орешарски завари искания на производителите на ток за повишаване цената на тока до 40%, а кабинетът планира да я понижи с 5 на сто от 1 юли, така че на практика намалението е с 45 на сто от прогнозираните равнища.

    Кабинетът реално свалял цената на тока с 45%, изчисли депутат от БСП”
    http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/06/20/2086287_kabinetut_realno_svalial_cenata_na_toka_s_45_izchisli/

    А дано, ама надали, цената на тока реално да се намали с 45%. Само се чудя другаря Горов в коя реалност живее след това си изказване.

    Преди всичко, с това си изказване другаря Горов поставя под съмнение интелигентността на всички онези симпатизанти и членове на БСП гласували за него, а за останалите е ясно, че той счупи “тъпомера” и се нареди по наглост до избора на Пеевски за шеф на ДАНС..

  8. Ако някой не е разбрал, да повторя:
    Няма сини срещу червени, българи срещу турци, бедни срещу богати. Едната борба е Народа срещу Политическата мафия.
    Толкова ли е трудно за разбиране “мишки” /в кавичките е само цитат от Фейсбук 🙂 /

  9. Данчо за съжаление си прав! 🙁
    Но има надежда в тунела 🙂 Най лесният вариант Терминал 2

  10. Хората, които изкарват хляба си с техните професионални умения, са заети, затова и не ги виждаш. Те работят по цял ден, за да изкарат и за себе си, и за теб (защото на теб ти плащат косвено от техните пари). Трябват викачи на 'УРА' и 'ДОЛУ', търси ги сред вечните безработни, тези, които се прибират неуморени от работа и т.н. И не се сърди за това, че си сложил овчарския калпак, грабнал си гегата и подвикваш без ефект. Овцете на два крака са на привършване, останалите сме хора.

  11. а ето и един от първите коментари преди 6 минути пак там:

    “Ivo Malinoff : Господин Кадиев, вече няколко дни призовавам моите съмишленици от Дансwithme да ви поканят с вашите привърженици на протестите. Няма да е много просто но нека направим опит за това обединение. Ние сме против това правителство не защото не си даваме сметка за последствията, а от погнуса. Честните и достойните хора, към които се надявам че принадлежите – намират пътя. Аз с удоволствие бих помогнал за единството за една по-добра и по-толерантна среда. А за вашия лидер, извинете, мисля че е един самозабравил се глезльо…макар и с бетонна подкрепа от истински вампири. Подавам ви ръка.”

  12. “Georgi Kadiev преди минути написа във фейсбук:

    Опасявам се, че резултатът от днешния пленум ще доведе до капсулиране на БСП.
    Моето поведение и на няколко други колеги се оказа по-голям проблем от случая “Делян Пеевски”. Даже бях наречен “вампир, който пие партийна кръв”.

    Като добавим коментарите на Станишев към съпругата ми, започвам да се питам има ли смисъл. Аз все пак имам достойнство.

    И съм в политиката да правим политика, не да си коментираме жените.
    Извинявам се на вас, които бяхте наречени “интернет лумпени”. Това, разбира се не е вярно.
    Сега се обръщам към вас, за да попитам какво би следвало да направя. Коментирайте, моля.”

  13. “bobii25 казва:
    Има една приказка “Децата са огледало на родителите си!”
    В случая управляващите са огледало на народа!
    Дано не засегна някои, не ми е това целта!”

    bobi, Нито сме си внесли управляващи от Европа, нито от Китай, а сами сме си ги избрали и тези които са гласували и тези които не са гласували изобщо и можем да кажем, че каквото сам си направиш, и най-големият ти враг не го може.И пак само от нас зависи какво, кога и доколко можем да променим и пак никой друг няма да ни е виновен освен самите ние.
    И няма да имаме никакво оправдание пред децата и внуците си за това, което сме направили или не сме направили за да живеят те по-добре от нас.

  14. Има една приказка “Децата са огледало на родителите си!”
    В случая управляващите са огледало на народа!
    Дано не засегна някои, не ми е това целта!

  15. Болшинството от хората не протестират срещу Орешарски или БСП, а срещу политическата мафия /която няма цвят и морал, а власт и пари/.
    Системата работи срещу хората. Те вече протестират ЗА, а не ПРОТИВ:
    “- За промяна на Изборният закон.
    – За намаляване броя на депутатите.
    – За премахване на партийните субсидии.
    – За Свикване на Велико Народно Събрание.
    – За промяна на съдебната система
    – За премахването на майчиния език/ турски, цигански, арменски, иврит и т.н./ от училищната програма в България.
    – За създаването на нови работни места.
    – За промени в ГПК в полза на хората и озаптяване на банките-кръвопийци
    -За спиране на всички Концесии и Приватизационни сделки,ощетяващи държавата
    – За безлихвени кредити, за хората и малкият бизнес.
    – За повишаването на доходите на хората.
    – За намаляване на бюрокрацията.
    – За ревизия на всички политически кабинети от Прокуратурата.
    – За намаляване цената на електроенергията за сметка на печалбите на Енергийната мафия.
    – За намаляване на цените на горивата за сметка на печалбите на Енергийната мафия.
    – За неназначаването на лица без ценз и умения на постове само защото били партийни кадри.
    – За прозрачност при взимането на решения.
    – За участия на граждани в комисиите както общинските така и парламентарните.
    – За въвеждането на Електронно правителство.
    – За въвеждането на Здравна карта.

    Списъкът с Исканията не е окончателен…”

    Народа пише нова Конституция и Закони в Интернет. Някой от намърдалите се в парламента взема ли идеи от тях? Не!
    Някой каза ли го по телевизията?Не
    Медиите отразяват ли го?Не
    Гласува ли се? Не
    Има ли партия, която да е поставила интересите на Народа пред своите? Не
    Как тогава хората да излезат по улиците на Ловеч против БСП. Подканете ги да излязат за промяна, която няма как да се случи с незабавните оставки.
    Нов изборен закон, но изготвен от народа, не от Мая Манолова + кукли на конци

  16. http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/184.jpg

    Депутат публично нарече протестиращите “интернет лумпени”:
    “Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги.”

    Отговора:
    „Докато очакваме извинението от него (Христо Монов) сайтът bsp.bg няма да може да се отваря. Защо? Защото така реши народа.”

    “Здравейте, интернет-лумпени!” – отговора :

    Незабавно отзоваване на Христо Монов, депутат в 42-рото Народно събрание от “Коалиция за България” за нанесената от него публична обида на Народа !

  17. Според ловешкия депутат Димитър Горов “Кабинетът реално свалял цената на тока с 45%, изчисли депутат от БСП”
    Ето и само един от коментарите в Дневник:

    КОЙ ГЛАСУВА И ИЗБРА ТОЗИ??? Казвайте ако не ви е срам!!! На кого ги разправяш тези небивалици БЕ, ние да не сме кат` твоите избиратели! Ебати подигравката с народа!Ако не бе трагично щеше да е БЕЗУМНО СМЕШНО!!!

    Вижте всичките мнения и коментари на адрес:
    http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/06/20/2086287_kabinetut_realno_svalial_cenata_na_toka_s_45_izchisli/

    Скоро не съм се смял толкова много, а всъщност дори не е тъжно, строшно е!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.