missia200613A На 19 юни  участниците в проект “Bike my way” на сдружение “Екомисия 21 век” се срещнаха с  главния архитект на община Ловеч Силвия Средкова, съобщават от НПО-то. Младежите от  СОУ “Св. Климент Охридски”, Гимназия за чужди езици “Екзарх Йосиф I”  и Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги преминаха през обучение, по време на което  очертаха  пътя от вкъщи до училище, след което обиколиха маршрутите по групи и определиха най-подходящите за създаване на велоалеи участъци. На срещата те представиха своите идеи  за създаване на велоалеи в град Ловеч. Младежите бяха много развълнувани от възможността да се представят  пред г-жа Средкова. Те разказаха за проекта и за това защо според тях е важно да има велоалеи в нашия град, за ползите от колоезденето и за интереса към него.

Проект „Bike my way“ се реализира в партньорство с румънските организации Asociatia “Centrul Pentru Politici DurabileEcopolis”, Asociatia “Bate Saua sa Priceapa Iapa”  и българското “Сдружение  за изследователски практики” София. Проектът се финансира от програма “Младежта в действие”.

1 коментар

  1. На вниманието на главния архитект, кмета и отговорните служебни лица:
    Вече трета вечер осветлението на Башбунар в отсечката Юзината-Трай Дянко не функционира. Тъмнината сварва десетки ловчалии пеш и на велосипеди по алеята, неподготвени за тъмнината, която се стоварва върху тях. Много от тях са, меко казано, недоволни от факта, че вместо освежаващ релакс след дългия горещ ден са принудени да се блъскат по алеята за милиони помежду си.
    Очаквам довечера да срещам по алеята усмихнати и спокойни хора, а не изнервени и недоволни роптаещи граждани!
    Кмете, ти си на ход!

Comments are closed.