litex2909141PFC Litex

Литекс разби Марек с 3-0 и се утвърди на 2-ро място в класирането след 10-ия кръг на „А“  група. Двубоят се игра на една врата, но гостите бяха забъркали здрав бетон в защита и повече от час не позволиха на оранжевите да стигнат до гол. Те пропуснаха половин дузина положения, докато намерят пролука към мрежата на Михайлов. В последните двайсетина минути пред вратата на дупничани вреше и кипеше и логиката възтържествува. Джордан и на два пъти младокът Георги Минчев наказаха съперника за класическия успех.

Наставникът Красимир Балъков имаше немалки кадрови проблеми преди мача. Срещата заради контузии пропуснаха трима от основните му напоследък играчи- Антон Недялков, Никола Колев и Омар Косоко. Заради наказание от 5 натрупани картона пък участие не взе и бързоногото крило Данило Асприля. Оранжевите излязоха с подчертано офанзивна тактика и двама нападатели напред в лицето на Джордан и получилия шанс като титуляр Милчо Ангелов.

Ловчанлии започнаха агресивно и в 7-та минута удар на Джордан от двайсетина метра премина покрай дясната греда. Играта след това се кротна за четвърт час, а добре бранещите се гости не позволиха на оранжевите да създадат  чисти положения. В 30-та минута Ваюши изпълни отлично пряксвободен удар, но стражът на дупничани майсторски спаси. В следващите минути Литекс се активизира, но Джордан и Ангелов не успяха да отправят по-точни и силни шутове към Михайлов, който хвана и удар с глава на Менди.

След почивката Литекс тръгна твърдо решен да разбие бетона на Марек. В 51-та минута отлична комбинация  между Ваюши и Ангелов завърши с пас към Джордан, но таранът с шпагат от малкия пенал би над вратата.В 60-та минута дупничани останаха на терена с човек по-малко. За втори жълт картон играта преждевременно напусна Денис Пидев. Пет минути след това подаване на задна греда стигна до Страхил Попов, но капитанът на ловчанлии стреля отблизо в аут.

В 71-та минута Милчо Ангелов бе близо да открие резултата. Той би с глава, но Михайлов прояви рефлекс, а при добавката  младокът шутира неточно. В 73-та минута дупнишката крепост най-после бе превзета. След центриране от дясно на Страхил Попов, колумбиецът Джордан се извиси и с глава се разписа за 1-0.

 В 83-та минута дойде ред и на Менди да опита късмета си пред гола, но стражът Михайлов пак се намеси успешно.В 86-та минута натискът на домакините даде логичен резултат.Резервата Минчев бе изведен сам от Малинов и технично покачи на 2-0. В последните минути на мача дебют в „А“  група направи юношата Емил Петров, който замени Румен Руменов.

В даденото от съдията продължение младокът Минчев оформи крайното 3-0 в мача.Таранът не се подвоуми да стреля от далечна дистанция и оплете топката в мрежата.

 

Литекс – Марек 3-0

 1-0 Уилмар Джордан(73)

2-0 Георги Минчев(86)

3-0 Георги Минчев(90+2)

 

10 кръг “А” ПФГ,  Градски стадион-500 зрители, гл.съдия:Н.Йорданов

Литекс: Баривиера, Стр.Попов, Менди, Гълъбов(84-Ил.Миланов), Божиков, Бумал, Малинов, Руменов(87-Петров), Ваюши, Ангелов(80-Минчев), Джордан

Марек: Михайлов, Николов, Виячки, Лахчев, Пидев, Андонов, Илиев, Петков, Тончев(78-Николов), Кръстовчев(63-Йорданов), Бибишков(88-Димитров)