МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЛОВЕЧ, ЧИТАЛИЩЕ „ЦАЧО НЕНОВ-1897“ В СЕЛО ГЛОЖЕНЕ И ПЛАНИНСКА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ТЕТЕВЕН ТРЪГНАХА ПО СТЪПКИТЕ НА ЛЕВСКИ В ТУРИСТИЧЕСКИ МАРШРУТ КЪМ ГЛОЖЕНСКИ МАНАСТИР

В ранната утрин на 7-ми август се организира туристически маршрут „ По стъпките на Левски“ от Младежката организация на БЧК-Ловеч, Читалище „Цачо Ценов-1897“ в село Гложене и под зорките наставления на Началника на Планинска спасителна служба в Тетевен – Румен Талов.
Деца, татковци, майки и баби от Гложене и доброволци БМЧК и ДЕРБАК поеха по не леката пътека към Гложенския манастир. Някои по-пъргави, други с чести почивки, но дружно извървяхме със смях и много настроение зададения маршрут. Домакините пък на манастира ни посрещнаха гостоприемно с много разкази за историята на манастира и бобена чорба. Гледката..е тя се запечата в сърцето на всеки.
Инициативата на БМЧК и Читалище „Цачо Ценов-1897“ в село Гложене бе с цел да се научат опасностите, които трябва да се избягват в планината, как да се ориентираме и преминаваме през различни пресечени терени както и да опознаем нашата местна и важна история и предадем на нашите деца!