Три малки проекта на МОСВ по Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) се реализират в Община Ловеч.

ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“ спечели финансиране с проект на тема: „Зелена класна стая на открито“, като той е в рамките на Национална кампания “Чиста околна среда 2019“ и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам. Стойността на проекта е 5000 лв.

Целта е подобряване на екологичния статус и оформянето на зелени кътове, които да дават възможност на децата, освен да усвояват нови знания, но и да почиват след учебните часове.

Изпълнението на проекта ще осигури създаване на зелената класна стая и оформянето на цветна и билкова градина

Създаването на нова зелена система ще създаде уют за всички учители, деца, ученици

и гости на училището.

Предвижда се изграждане на еко-зоната в училищния двор, която да включва класна стая на открито, цветна алея и малка билкова градина.

В село Дренов се реализира проектът „Красив парк и зона за отдих и спорт в село Дренов“. Той трябва да възроди и доразвие функционалността и естетичната визия на парка в село Дренов – общинска собственост с площ от около 2000 кв. м. Сегашното състояние на зелените площи и мястото за отдих не отговарят на изискванията за социално общуване между жителите на селото.

Кътът за отдих ще е разположен в непосредствена близост до главния път, в ляво от пешеходната алея срещу сградата на кметството и паметника. В него се предвижда да се монтира петоъгълна беседка със стабилна конструкция и покрив от битумни керемиди, която да осигури от осем до десет места за сядане и кръгла маса в средата. Стойността на проекта е 9999 лв.

ЦПЛР – Ученическо общежитие – Ловеч реализира проект на тема „Спортуваме в нашия зелен еко-кът и се грижим за него“ с финансиране от 4978 лв. Предвижда се почистване на терен от един дка, озеленяване, засаждане на зелени храсти и лечебни растения, монтиране на градински пейки, създаване на спортен кът с фитнес уреди.