За дванадесети  пореден път на 6 септември 2019 г., петък, почивен ден,  ще се проведе традиционният  фолклорен събор „Девет песни от извора”.  Тази година съборът за песни и веселие на открито ще е в центъра на с. Къкрина, община Ловеч, от  10.00 часа.

Целта на събора е да запази и популяризира изворния фолклор, да затвърди ролята на традиционния фолклор за сплотяването на местната общност, да обогати познанията на хората от района и гостите за българскато фолклорно богатство, както и да подкрепи същността на читалищата като местни културни центрове.

На всички участници ще бъде връчена грамота за участие.

Традиционно ще организираме и кулинарна изложба на храни, типични за района на Деветашкото  плато. На събора ще бъде организирано и етнографско изложение. За целта всеки ще може да представи свои изделия от плетива, носии, шевици, терлици,  като прикрепи табелка с данни на производител, и информация за продукта.

В случай на дъждовно време е предвидено изявите да се проведат на сцената в салона на НЧ „В.Левски 1924“.

В програмата на събора е предвидено, след приключване на изявите да се прожектират филми за Ловеч и В.Левски.

Съборът се организира с подкрепата на община Ловеч, читалище „В. Левски 1924“,  кметство –  Къкрина, и УС на сдружение „Деветашко плато”.

Заявките за участие се приемат до 26.08.2019 г. на е-mail    lovech.kakrina@abv.bg – на вниманието на Иваничка Станчева, телефон  0884704086, като посочите и телефон за обратна връзка.

Всички условия и заявка за участие може да изтеглите ТУК