kravodariavane1806142Доброволците БМЧК от Ловеч проведоха информационна кампания пред МБАЛ-Ловеч съвместно с отделението по трансфузионна хематология за доброволното кръводаряване. В кабинетите на МБАЛ – Ловеч и на граждани бяха раздадени информационни материали, флайъри, плакати и стикери. Доброволците обясняваха на хората важността на доброволното кръводаряване.

Даряването на кръв доброволно и безвъзмездно е най-сигурната и безопасна форма, гарантираща здравето както на човека, който се нуждае от кръв, така и на дарителя. БЧК напомнят, че кръводаряването е полезно. То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба. Не съществува никаква опасност от зараза по кръвен път. Количествено кръвта ви ще се възстанови за по-малко от 24 часа, а качествено – за 3 до 4 седмици.

 

2 коментара

  1. Само дето като отидох един ден до центъра за кръводаряване да попитам как да даря кръв една “културна” служителка така грубо ми отговори на въпроса, че ми се отщя да дарявам каквото и да е . Такива дърти кокондрили да ги махат овреме.

    1. Не трябва да ги мериш с аришина дърти а прости. Обаче няма как да ги махнат просто защото за да управлява мафията без да си плаща назначават прости.

Comments are closed.