„Козият рог“ е премиерата, с която Драматичен театър- Ловеч, отбелязва половин век от своето основаване като професионален театър. Историята е известна от разказа на Николай Хайтов и двата филма „Козият рог“ – един от 1972 на Методи Андонов и втори – римейк на Николай Волев от 1994 г. Сега историята оживява за първи път в театъра. Това е дълбоко трагична история от време на турското робство, в която се преплитат любов и отмъщение.

Ролята на бащата Караиван се изпълнява от известния актьор Филип Аврамов, а Янислава Линкова играе Мария и Караиваница. Режисьор е Кристиана Бояджиева. Премиерата е предвидена за 17 юли, от 21 часа на сцената на Ловешката крепост.

Театралният спектакъл „Козият рог“ завършва цикъла от български заглавия, който беше подготвен за този сезон. Става дума за „Илинден“, по класиката на Димитър Талев, също поставена за първи път на сцена. В репертоара са също „Майстори“ от Рачо Стоянов с режисьор Бойко Илиев и „Ако няма хубост“ по разкази от Хайтов с режисьор Йосиф Сърчаджиев.