Според кмета на Малиново, исканията са „допустими в днешните реалности и претенции да сме част от Европа!“

Павлин Иванов

През 2014 г. по публичнатата инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ на правителството на Пламен Орешарски и ДПС, ловешкото село Малиново беше единственото, което получи щедро финансиране. Помните, това е онова „разпределение на порциите“ в държавата, чрез което общини на ДПС получиха над 60 милиона лева, по неясни критерии и нулев контрол на разходването.

В община Ловеч пари за ремонт получи Малиново – големият печеливш! Селото „спечели“ 1 286 000 лв., като от тях, за Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в с. Малиново са отделени 986 000 лв., а за ремонта на читалището 300 000 лева. Според официалните изявления от този период на 2014 г., половината от селото ще бъде с подменен водопровод, или 10 км.

Кметът на с. Малиново Ибрахим Абдиев ДПС, уведомява кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, че на 20.07.2020 г., ще води шествие с маршрут площада на с. Малиново до главен път София – Варна. След което, натовареният път, ще бъде блокиран от 70 човека от селото за 20 минути.

На протеста ще бъдат използвани знамена и протестни материали.

Според организатора на протеста Ибрахим Абдиев, характера на мероприятието е мирен граждански протест, с искане, държавата и институциите да поемат отговорност пред жителите на селото за решаване на проблемите с режима на вода в селото и недостига й. Селото има режим от 2 години и половина.

Абдиев иска и да се извърши реконструкция на изграден, но не влязъл в експлоатация водопровод, чиито води се изливали в язовира. Според кмета на Малиново, исканията са „допустими в днешните реалности и претенции да сме част от Европа!“

 

Препоръчвам да прочетете и още по темата от 2014 г.:

„Порциите“ с държавни пари са разпределени. Големият печеливш – Малиново! Защо ли?