Павлин Иванов

Уважаема г-жо Маринова, уважаеми г-н Нанков,

Като Общински и Областни лидери на ПП ГЕРБ, искам да изразя огромната си благодарност към вас, както и към хората, споделящи Вашите идеали!

След вчерашната конференция на ПП ГЕРБ в София, направихте нещо толкова искрено и принципно. Нещо, което е не само право, но и задължение на всеки нормален човек, скътал някъде в себе си последните късчета морал.

На Фейсбук страницата на ПП ГЕРБ Ловеч споделихте:

“Ку*ви! Изроди! П**ки! Мутри! Нещастници! Подлоги! Нищожества! Селяни!”. Това са изразите, а на снимката е едно от лицата, с които 20-30 “умни и красиви” провокатори крещяха в лицата на хора, които са пътували с часове от цялата страна, за да дойдат в София и да подкрепят ГЕРБ и Boyko Borissov. Тези лица вероятно няма да ги видите тази вечер в новините по телевизията. Защо? Защото ще Ви показват докарани от някого млади и здрави момчета, които налитаха на бой на кого ли не, включително на хора от ГЕРБ и журналисти! Polina Paunova, Miroluba Benatova и Genka Shikerova, защо не пожелахте, въпреки че Ви предложих, да запишете и нашата колега Ася, която също беше бита от същите момчета? Или Ася не пасва на версията, че биячите са на ГЕРБ? А истината е една – биячите бяха момчета на по 20-30 години и бяха докарани от някого да провокират безредици и бой, за да може накрая ГЕРБ да бъде обвинен, че бие “мирните протестиращи”, които също провокираха напрежение като блокираха пътя, входовете и изходите от и към Тех Парка и паркинга на зала Арена”.

Да ви наричат “Ку*ви! Изроди! П**ки! Мутри! Нещастници! Подлоги! Нищожества! Селяни!” не е приятно. Подобни словестни изблици по отношение на вас като лидери и към обикновените и честни членове на ПП ГЕРБ могат да използват единствено “умни и красиви” провокатори, които само могат да  крещят в лицата на хора, които са пътували с часове от цялата страна, за да дойдат в София и да подкрепят ГЕРБ.

Подобен език, породен от сбъркан начин на мислене, злоба, простащина и откровен цинизъм е осъдителен и недопустим от човеци към човеци и то не само през 21 век.

Искрено Ви благодаря г-н Нанков и г-жо Маринова, за подкрепата на тази оценка и категоричното осъждане на използването на “Ку*ви! Изроди! П**ки! Мутри! Нещастници! Подлоги! Нищожества! Селяни!” към хора, независимо какви са те. Защото всеки човек заслужава уважение, защото всеки човек има достойнство, защото всеки човек има родители, деца, семейство, приятели и нанесените по този начин обиди засягат и близките.

Това, което съвсем леко ме притеснява във вашите искрени и принципни реакции и това, което съвсем мъничко ме разстройва е, че сигурно улисани в тежката ви и отговорна работа като кмет за г-жа Маринова и като зам. министър за г-н Нанков, сте пропуснали доста по извратеното, много по-цинично, арогантно и откровено просташко поведение на открояваща се с изключителен интелект, безупречен морал, култура и възпитание обществена личност, водач на нашия любим град Ловеч, член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Ловеч, Председател на Общински съвет – г-н Петър Цолов.

Много вероятно е, изпратения официално до Вас г-жо Маринова и до Вас г-н Нанков сигнал на 6 юли 2020, точно преди 30 дни, да не ви е предаден. Вероятно, вашите колеги от партията не са искали да натоварват допълнително работното ви ежедневие и да ви отклонят от мислите и действията ви за по-доброто настояще и бъдеще на нашия Ловеч и на страната ни.

За всеки случай изпратих сигналът си и до г-н Борисов, до Етичната комисия на ПП ГЕРБ, до Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ на 7 юли 2020 г.  Вероятно и в централата на ГЕРБ не са искали да притесняват в тези сложни за страната ни времена водачите на нацията, защото въпреки двукратното ми настояване нито ми предоставиха дори входящ номер, нито потвърждение, че сигнала е получен и приет.

Като нормален човек разбирам, че на вашите рамене тежи щастието на целия ни народ и нито имате време, нито желание да се занимавате с дребнотемие, каквото несъмнено е публичното поведение на колегата ви, също лидер на ГЕРБ – г-н Петър Цолов.

Точно поради тези причини изказвам моята благодарност към вас г-жо Маринова, г-н Нанков, общинското и областното ръководства на ГЕРБ Ловеч, за справедливата, честна и принципна реакция срещу езика на омразата, простащината, неподправения цинизъм, арогантността, излъчени от хората употребяващи по ваш адрес : “Ку*ви! Изроди! П**ки! Мутри! Нещастници! Подлоги! Нищожества! Селяни!”.

Убеден съм, макар и да не сте го споделили пряко, че осъждате и публичните изказвания на лица, които наричат представителите на медиите, публикували поредица подкрепени с документи и факти статии срещу управлението на град Ловеч: „оня психопатичен боклук“, „за първи път в живота си ще го сложа на мъж, и то с неистово отвращение“, „сиромах мастурбатор“, „Бързо чистиш, боклук, но все пак архивите на Еко са живи… И жена ти също…“. Жена ти също .. е жива!

Знам, че ви е неудобно от публичното поведение на члена на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Ловеч г-н Петър Цолов. Сигурно бих ви разбрал защо мълчите вече 30 дни и се правите, че нищо не се е случило, ако не беше лицемерната ви подкрепа за написаното от ПР-а на вашата партия.

Истината обаче е, че нито искам да ви разбирам, нито искам да бъда „мъж“ като вас, нито приемам за чиста монета вашето осъждане на езика на омразата. Защото вие сте съучастници във всичко това. При това, изключително лицемерни!

В заключение отново ще ви припомня поводът за сигналът ми до ПП ГЕРБ и лично до вас, г-жо Маринова и г-н Нанков. Доколкото ме познавате, знаете, че ще ви припомням, припомням, припомням и днес и утре и след години. Защото паметта на хората е къса, а подобни неща, не бива да се забравят и да бъдат оставени без санкция.

Лицето на ПП ГЕРБ Ловеч и Председател на Общински съвет Ловеч Петър Цолов в цитати: „Бързо чистиш, боклук, но все пак архивите на Еко са живи… И жена ти също…“