snqglovech1601161Състоянието на пътната мрежа в Община Ловеч е сложно и в условията на непрекъснат обилен снеговалеж, съобщават от Община Ловеч. Наличната техника на общинското дружество „Еко“ ЕАД извършва почистване през цялата изминала нощ на събота срещу неделя. Стремежът е да не се допуска обледяване на основните улични артерии в Ловеч, но непрестанният валеж силно затруднява поддържането.

Затрудненията има и от многото навявания и преспи по пътните участъци в междуселската мрежа. За почистване на общинската пътна мрежа се грижи фирмата „Инфрастрой“ по договор с общината.

Пътят за село Тепава откъм Деветаки е затрупан, машините са затруднени да работят от увиснали и паднали дървета следствие тежкия сняг.

Навявания има още и по пътищата за Лисец, Баховица, Славяни Къкрина, Брестово, Прелом.

Без електрозахранване през нощта бе част от село Баховица, но сутринта подаването е възстановено. Частични проблеми има и в други села – Дойренци, Горан и Слатина, както и в цяло Радювене. Работи се усилено по отстраняването им.

Останалите пътни артерии са проходими при зимни условия и продължаващ снеговалеж. Обявен е код оранжев за област Ловеч.

Снежната покривка сутринта е около 15 – 20 см. По същото време температурата на въздуха в Ловеч бе минус 1 градуса.

Припомняме, че от 14.01.2016 г. има въведен нов ред за паркиране при снеговалеж и докато трае почистването на пет улици в Ловеч.

Днес, 17.01.2016 г. , паркирането по бул. „България“, ул. „Съйко Съев“, ул. „Търговска“, ул. „Цачо Шишков“ и ул. „Цар Освободител“ трябва да е само от страната на нечетните номера на домовете. Целта е да не се пречи на почистващите машини и за качествено изчистване на уличните платна от падналия сняг.

11 коментара

  1. И аз не съм особено очарована… на бабаковец е изчистено 1 платно ако може да се нарече така,което прави разминаването на 1 коли невъзможно,а да не говорим за движещите се по пътя пешеходци, които така или иначе няма къде да се движат…, но все пак колкото и трудно да е придвижването го има, докато има хора ,които продължават да умират от студ и стоят без ток вече от дни… Тротоарите,които трябва да се почистят от НАС… така си стоят затрупани. Всички знаете само да критикувате и недоволстване, но никой не си мърда пръста да направи нещо ей така… за да се улесни максимално положението както за шофьори, така и за пешеходци… Когато свършите гражданския си и човешки дълг, тогава критикувайте чуждата работа. Макар и в не перфектно състояние движение по пътищата има и е значително по-добре от други зими… Малко или много кметицата си взе поука от миналата седмица и предишните валежи

  2. Докато спорите къде и колко снегорина са минали, къде и колко снежинки са уловени, проходим ли е любимия ви Баш бунар и т.н. – да ви напомня ли, че край Ловеч имаше села без ТОК и ВОДА ? А проходимостта на пътищата до тези 34 села бяха отделна грижа…

  3. Комплекс Здравец – 9,30h днес: снегорин вярно е минал веднъж по булевард Мизия и е почистил само по едно платно, в двете посоки на движение, в резултат на което тротоарите са абсолютно не проходими. Аз съм висок човек – 172 см и снегът ми бе до коляно, при сутришната разходка. Местата за обръщане посоката на движение са затрупани от наринатия със снегорина мокър сняг, който при понижаването на температурите, както се очаква, ще се превърне в буци лед . Следователно , за да смениш посоката на движение с автомобил трябва да стигнеш до автобусното обръщало до жп спирката и до кръговото при Монтажите в обратна посока. Не омаловажавам свършената до тук работа, но ми е трудно да се придвижвам и като пешеходец , и като водач на МПС.

    1. Катя може да минат насякаде, но има автомобили наспрени по платното!?на кого ли са те?а у несириозно да искаш в 9.30 да ти е чист и тротоара пред вас!първо си преместете автомобилите пътното платно не е паркинг!!!!

    2. Правилно, бой по саботьорите. Ще си държат колите по улиците. Аз моята още миналата седмица съм я курдисал в кухнята, ама взе да ѝ става скучно и сега гледаме мач в хола. Затова ще плащам тази година холен данък, не пътен.

    3. Ако искаш и в спалнята си я курдисай!и и плащай данък компаньонка!

    4. Както се оказа, този данък отдавна го плащаме всички, събираме за къщички в Барцилона.

  4. Живея в централната част на Ловеч и тук НЕ е проходимо за пешеходци ,а колите които видях до “експедицията” ми в ЛИДЛ не бяха особенно много… според мен просто се щадят средства … 😉

  5. Браво град Ловеч от години не е бил така чист от сняг при условие че още вали ! И в квартал Здравец още снощи към 17 часа мина снегорин както и цяла нощ ! Поздравления – много добра работа !

Comments are closed.