kakrina1901141Съветниците от постоянните комисии по общинска собственост и правно-нормативни въпроси ще обсъдят на заседанията си следващата седмица предложението на кмета на общината за учредяване на безвъзмездно право на ползване на сдружение „Заедно за Къкрина“ върху имот, частна общинска собственост, за срок от 10 години. Става дума за помещение от 13,25 кв. м в бившия здравен дом в с. Къкрина. Към имота няма предявени реституционни претенции, заявени съдебни дела и искове.

Сдружението е регистрирано като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Помещението ще бъде използвано за администриране на дейностите, за оперативно ръководство на работата по проекти, за срещи с партньори от сродни организации, за съхранение на материали, документи и инструменти, е записано в обосновката, придружаваща заявлението с искането. Положително съгласие е дал и общественият съвет в селото.

Сдружение „Заедно за Къкрина“ е регистрирано през 2013 г. с 27 членове с амбицията да работи за опазване на културното и историческото наследство на Къкрина и региона. Два негови проекта миналата година са одобрени и финансирани от община Ловеч – „Реконструкция Автоспирка Къкрина“, който е финализиран, и „Кът за отдих пред Здравна служба“, по който работите ще приключат през април т. г. Два нови проекта са в плановете за тази година – детски кът „Заедно в Къкрина“ по програмата „Ранно детско развитие“ на Тръста за социална алтернатива – проект за моторно-двигателно, социално и емоционално развитие на децата, живеещи в селото, и „Пламък в Къкрина“ – за традиционния занаят восъкарство и свещолеене, с който сдружението ще кандидатства за грант от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Работи се и по проекта „Паметни плочи на загиналите във войните“ и вече е получено указание от Областната комисия по военни паметници да се подготви архитектурно решение.

 

 

2 коментара

  1. Факт е, че през 2013-та година това сдружение на практика доказа, как хора с различни интереси могат заедно да работят за постигане на поставената си цел – опазване на културното и историческото наследство на Къкрина.

  2. Факт е, че през 2013-та година това сдружение на практика доказа, как хора с различни интереси могат заедно да работят за постигане на поставената си цел – опазване на културното и историческото наследство на Къкрина.

Comments are closed.