denkoqguar708141Общинските съветници от ГЕРБ в Ловеч поискаха извънредно заседание на местния парламент с единствена точка – изслушване на кмета на община Ловеч за предприетите действия и разпоредената от него проверка по случая с убития ягуар.

От ранните часове на 3 август местните и национални медии поставиха Ловеч в центъра на внимание. За съжаление отново се прочухме не с нещо градивно и добро, а със скандал и противоречива информация относно търсенето и убийството на ягуара. В потока от информация излязоха наяве куп нелицеприятни за община Ловеч факти и обстоятелства, се казва в искането на съветниците, изпратено до председателя на общинския съвет.

В него се поставят въпроси и се очакват отговори за липсата на лиценз на Зоопарка, за недоброто техническо състояние, безотговорното поведение на служителя, който се грижи за животните, както и за взаимодействието с еколога на общината и Регионалната екоинспекция, липсата на специално оръжие за изстрелване на упойващи стрели и други.

Защо главните действащи лица в злополучния ден – кмет, директор на Зоопарка и ловецът, убил ягуара, са представили различни версии за случилото се, питат още съветниците от ГЕРБ.

Някои ще кажат, кое е по-важно – животното, пък било то и от защитен вид или многото човешки животи, които биха били застрашени. Може би на това са разчитали и участниците в залавянето на избягалия ягуар, според едни или участниците в сафарито, според други – на противоречивите мнения, на това, че човешката памет е къса – всяко чудо за три дни, пише в искането.

В него те изразяват съмнения в искреността на ловеца Денко Цанков, чиято снимка с убитото животно обиколи социалната мрежа, докато той ронеше сълзи в телевизионния ефир. Снимка в стил „ала Пенчо Кубадински“ засилва съмненията, че някой от участниците или всички вкупом лъжат или най-малкото прикриват истината, според общинските съветници.

Ягуарът Алонсо бе застрелян след като изчезна от клетката си на 3 август. В момента проверка по случая се извършва от Министерство на околната среда и водите и Районна прокуратура – Ловеч. Такава била разпоредена и от кмета на общината Минчо Казанджиев.

Искането на съветниците от ГЕРБ е внесено на 11 август. В 7-дневен срок председателят на общинския съвет трябва или да насрочи заседание, или да отговори на съветниците.

 

24 коментара

  1. СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА
    Представителна предизборна акция на групата ГЕРБ.То досега кметът Казанджиев и други лица от общинската администрация не са давали информация по случая “Алонсо” нито на брифинги,нито пред две от българските телевизии,нито пред Българско национално радио.Никаква информация по този въпрос не е излизала и в печатните издания-регионални и национални,нито дори в този сайт”Ловеч днес”.Доколкото ми е известно,а мисля,че това е известно и на общинските съветници от групата ГЕРБ,кметът е давал обяснения и по образувана и все още неприключена прокурорска преписка.Е сега, защото е много важно ,същите тези информации Казанджиев следвало да разкаже и на съветниците от ГЕРБ.Те не четат ли,не слушат ли радио,не гледат ли телевизия,не следят ли сайта на г-н П.Иванов/жалко/.Какво повече от Българската прокуратура по отношение на кмета биха направили общинските съветници по този случай в зоопарка Ловеч?Иска се информация,която вече претовари телевизии,сайтове и вестници.Няма предложения за решения.С една дума – нищо!Но пък е важно НИЩО!

  2. Този ягуар наистина трябваше да изяде някого първо, аман от това кълнене навсякъде. Вие хора друга работа нямате ли си? Приятели нямате ли, с които да излезете на разходка в хубавото време? Ами всичките хейтите по форумите, все едно компютъра Ви е единствения живот и неговата цел е да ръсите умраза наляво и надясно, без значение какво и с кого се случило и какви биха били последствията, ако не се е било случило точно така. Извинявайте, обаче това не е нормално да кълнеш някого по толкова грозен и просташки начин. Но какво се учудвам, като гледам стила на писане с толкова много правописни и пунктуационни грешки, както и писането на маймуница (всичко различно от кирилица), както и писането само с главни букви, това обяснява що за хора пишат по така наречените “форуми”.

    1. Данчооо, ми с твоят правопис какво да правим,аааа? “О”…..омраза , мацко, ОМРАЗА, а не “У”мраза. По-добре не зачеквай темата с правописа, че и твоят не е кой знае какъв.
      П.П. И няма: Цитирам….така наречени “форуми”. Форумът си е форум, без значение дали го зачиташ или не.

    2. Пич, ако искаш да се пробваме на едно кросче? 10 км как ти звучат?

  3. Първо трябва Пламен Петков трябва да даде обяснение защо толкова дълго държи Вацов на директорското място и каква е далаверата с това назначение .Че Вацов е некадърник се вижда от състоянието на зоопарка.Той ходи там само да пие ,през другото време е в частната си клиника да бичи на частно.И моето куче преди време довърши безславно зареди грешна диагноза.А убиеца Денко е отишъл там именно да убие животното,състезавали са се кой ще е първи

  4. Kva zooligicheska gradina ima v tova zachukano selo Lovech?

  5. Тия педали от герп какво се правят на интересни, поредните комунистически отрепки, които го играят опозиция. Тъпи комуняги и ченгета.

    Алкохолизираната свиня Денко да бъде разстреляна на специално организирано сафари, както шайката малоумни скотове направи с ягуара. Другото е чесане на езици на герберастки пендели.

  6. Ай стига сте ревали за този ягуар бе, човек да препарират няма да ревете така… и на мен да беше изскочил и аз щях да го гръмна.

    1. Ti si mnogo prosto parche be. Kalpak.

    2. Много ясно, че ще се защитиш и ще го гръмнеш.

  7. kakvo da go izsluhvat samo laji govori naglost

  8. kmeta ie vinoven i negovia priatel loveca

  9. След заслужената омраза и обиди, която се изля върху боклука денко, му пожелавам скоро да го намерят ритуално разпорен на някоя горска полянка.

    1. Малоумник…

  10. Вярно ли е, че са пуснали от клетката майка на убитото ягуарче Алонсо, за да търси сълзливия Денко? Трябва да викнат не само кмета, но и Денко, и директора на зоопарка, и шефа на родната милиция, и всички специалисти, които “оакаха” случая. И да ги викнат не да им слушат задевките, ами да им теглят по един здрав тупаник, щото папкат на наш гръб, а стрелят за тяхна слава.

  11. Посмешище е община Ловеч и начина на работа на хората, чиито заплати плащаме ние.

  12. ангелов, най добре се лови риба в мътни води и се прави пи ар кампания с нашумели случаи.
    говоря за кормар дупетатката де
    ‘човешката памет е къса – всяко чудо за три дни, ‘ – на това разчита и тя
    преди 2-3 години накара сумати народ да ходи до зоопарка и си направи пак пи ара за кметските избори.
    тогава трябваше да доказва колко е лош пътя за стратеш
    ама не са всички с къса памет, маринова!!!!!

Comments are closed.