Осмото заседание на Общински съвет-Ловеч, проведено на 14 март започна с едноминутно мълчание в памет на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски и продължи с 3-часови дебати.

В началото на заседанието общинските съветници изслушаха обръщение на медицински лица от МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, гр. Ловеч.

Двете важни точки, внесени от кмета на общината не събраха достатъчен брой гласове, а именно: Одобряване на численост и структура на общинската администрация на Община Ловеч, считано от 1 май 2024 година и Обявяване от публична в частна общинска собственост на поземлен имот с идентификатор 43952.506.8414 по КККР на гр. Ловеч, с площ 65685 кв. м, адрес на имота: гр. Ловеч, бул. „България” № 53, ведно с попадащите в него 59 бр. сгради, и прехвърляне в собственост на Държавата на 4382/65685 идеални части от гореописания поземлен имот, заедно и реално с 13 бр. сгради.

С 22 гласа „за“, без „против“ и 1 глас „въздържал се“ се прие Преструктуриране на средствата за доизграждане на спортна зала и рехабилитация на дворното пространство на ОУ „Проф. Димитър Димов“, гр. Ловеч.

С 23 гласа „за“, без „против“ и без „въздържали се“ се прие и Актуализация на капиталовите разходи на Община Ловеч за 2024 година.