Дамското осмомартенско рали в Ловеч ще се проведе на 16.03.2024 г., събота, на площад „Инж. Трифон Трифонов“, известен като Гаров площад. Поради това се въвежда временно ограничение на движението, както следва:

За периода от 08:00 ч. до 14:00 ч. на 16.03.2024 г. се затварят изцяло за движение на МПС участъци от улиците: „Хан Крум“ при изхода към площада, „Цачо Шишков“ (от площад „Инж. Трифон Трифонов“ до кръстовището с ул. „Харманска“ и ул. „Полк. Ал. Кусев“), ул. „Амбарица“ при изхода към площада и ул. „Трети март“ (от площад „Инж. Трифон Трифонов“ до кръстовището с ул. „Полк. Ал. Кусев“).

За периода таксиметровите автомобили да ползват като стоянка площта на ул. „Пиротска“, непосредствено под градинката на площад „инж. Трифон Трифонов“, гр. Ловеч. Движението на автобусите от градския транспорт ще се осъществява по ул. „Съйко Съев“, като се обособи двустранно временна автобусна спирка над ДГ „Зора“.

Заповедта на кмета е на основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА във връзка с чл. 7 от Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община Ловеч.