yfu812151“Младеж за разбирателство – България“ / YFU България е независима организация с нестопанска цел, която предлага програма за междукултурен ученически обмен с партньорски организации от целия свят.

Програмата на YFU има образователна цел. Младежи на възраст между 15 и 18 г. от цял свят взимат, заедно с техните семейства, смелото решение да станат част от едно незабравимо и вълнуващо преживяване. Учениците по програмата на YFU живеят при приемни семейства и посещават местни училища в страната, която са избрали. Те опознават отблизо начина на живот, традициите и културата на своите нови приятели.

Вече повече от 17 години YFU България изпраща и посреща ученици в и от различни краища на света. Междукултурният обмен е прекрасна възможност за себеизрастване, подобряване на комуникативните умения, практикуване на език, обмяна на културен опит и не на последно място – забавление! Организацията предлага стипендии за ученици, решили да кандидатстват за едногодишен обмен.

Крайният срок за кандидатстване за стипендия е 21 декември 2015г!

В момента 25 български ученици се намират в различни европейски страни, сред които Германия, Франция, Швеция, Дания и Холандия. Завърналите се от междукултурен обмен тази година също не са малко. Те идват от различни кътчета на България. Град Ловеч е представен от Ловеч – ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” и от ученичките Иванела Пешева, Преслава Чингова и Росица Самоковлиева.

Повече информация за програмата на YFU можете да получите като разгледате уеб-страницата ни www.yfu.bg или като позвъните на +359 894 734 129. Очакваме ви!