cdg1iuni812151Във връзка с организираната Национална седмица на четенето в периода 07 – 12.12.2015г. от МОН в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността /2014 – 2020/ и предоставена предварителна програма с дейности за училища и детски градини

На 08.12.2015г. ЦДГ”Първи юни” – гр. Ловеч се включи, чрез организиране на празник на тема:”С баба приказки разказвам”, на който децата разказваха за своите любими приказни герои за времето в което живеем днес, а бабите за приказките от тяхното детство.

Гост на празника бе Милена Димова – детски писател, която представи своята книга „Вярвай в чудеса”, тематично свързана с предстоящите празници. Докато децата рисуваха героите, писателката им разказа за вълшебството на Коледната нощ и за вярата на децата в чудеса, благодарение на главната героиня Снежка, която има щастието да отиде на гости на приказните същества, които живеят в страната на чудесата.

cdg1iuni812154Малчуганите се докоснаха до знанието на детската книга, насладиха се от удоволствието да влязат в роля на любим герой, да научат нещо повече.

Реализирана бе една добра дейност, която води до положителна нагласа у децата за работа с книга, необходимо условие за успешно училищно образование. Докосването до магията на художествената литература, способства за активизиране на асоциативното творческо мислене и въображение у децата, обогатява активния речник и изгражда умения за словесно творчество.