Стартира осмата поред благотворителна кампания на Община Троян „Подари на непознат“, чрез която можете да зарадвате с подарък за предстоящите празници дете или възрастен в затруднено социално и финансово положение. Списък с потребностите на нашите съграждани можете да намерите на сайта на Община Троян: https://www.troyan.bg и в административната сграда на ул. „Любен Каравелов“ – гр. Троян. Периодично ще обновяваме списъка, за да имате актуална информация за хората, за които все още не е подсигурен мечтания подарък.

Тази година в списъка са включени 139 нуждаещи се с различни потребности – от хранителни продукти, дрехи, обувки и др.

Необходимо е подаръците да са опаковани, а на опаковката да има информация за кое лице и под кой номер в списъка е Вашият подарък. Приемат се само нови, неупотребявани дрехи, играчки или други предмети. Хранителните продукти следва да бъдат дълготрайни, фабрично пакетирани с упоменат срок на годност.

Списъкът е изготвен от Община Троян, въз основа на дадените предложения от кметовете по населени места, образователните институции на територията на общината, социалните услуги и отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ – Троян.

Закупените подаръци може да оставите в дните от понеделник до петък (от 8 до 12 часа и от 13 до 17 часа) в следните пунктове:

1. Офис на Отдел „Социална и здравна политика“ на ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет.1, тел.: 0878901537, bvasileva@troyan.bg

2. Център за обществена подкрепа – гр. Троян, ул. „Г. С. Раковски“ № 17, тел. 0878901348, cop_troyan@abv.bg

както и при дежурния в сградата на Общинска администрация на пл. „Възраждане“ № 1, тел. 0670 68050 дежурен (всеки работен ден между 12:00 ч. и 13:00 ч. и след 17:00 ч., како и в почивните дни). Подаръците се събират до 19.12.2023 г. включително.

Повече информация: Желаещите да подкрепят самотно живеещите лица с ниски доходи, могат да закупят хранителни продукти, които ще бъдат разпределени между нуждаещите се от списъка лица.

 

 

СПИСЪК ЗА КАМПАНИЯТА ПОДАРИ НА НЕПОЗНАТ 2023 Г.

ДЕЦА, МНОГОДЕТНИ СЕМЕЙСТВА,

САМОТНОЖИВЕЕЩИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА, ЛИЦА С НИСКИ ДОХОДИ

 

1. Момчета на 5 г., на 7 г., на 14 г. и момиче на 16 г. от гр. Троян, които се отглеждат от бабата. Семейството има нужда от хранителни продукти.

 

2. Момиче на 9 г., момче на 6 г. и момче на 2 м. от с. Калейца. Семейството е с ниски доходи и изпитва финансови затруднения. Децата имат нужда от: ботуши № 34, № 30, а бебето от яке.

 

3. Момче на 3 г., момчета-близнаци на 11 г. и момиче на 7 г. от гр. Троян. Многодетно семейство с ниски доходи. Момчето има нужда от зимно яке размер 116 см., близнаците от зимни обувки № 40, а момичето от зимно яке размер 146 см.

 

4. Момче на 8 г. и момиче на 9 г. от с. Орешак. Родителите са безработни, полагат грижа за възрастен роднина с трайно увреждане. Момчето има нужда от зимни обувки № 35, дрехи размер 152 см., зимно яке 152 см. Момичето има нужда от зимни обувки № 36.

 

5. Момчета на 5 и на 8 г. и момичета на 1 г. и 6 м. и на 4 г. от с. Орешак. Децата се отглеждат от многодетно семейство с един работещ родител, живеят под наем. Момчетата имат нужда от зимни обувки № 33 и № 35, зимен цял гащеризон размери 128 см и 134 см. Момичетата имат нужда от зимни обувки № 23, зимни цели гащеризони размери: 104 см. и 86 см.

 

6. Момичета на 3 г. и на 11 г. и момче на 7 г. от с. Орешак. Деца от многодетно семейство, в което работи само единия родител. Момичетата имат нужда от зимни якета, размери: 116 см. и 152 см., анцуг размер 116 см. Момчето има нужда от зимно яке и анцуг размер 120 см.

 

7. Момче на 2 г. и 9 м. от с. Орешак. Майката сама отглежда детето си и е в затруднено финансово положение. Момчето се нуждае от зимни обувки № 26 и лакомства.

 

8. Момче на 7 г. от гр. Троян, отглежда се само от майката и са в затруднено финансово състояние. Има нужда от настолни игри.

 

9. Момиче на 10 г. от гр. Троян. Момичето е сирак, има нужда от образователни игри 3-4 клас, лакомства.

 

10. Момичета на 10 г. и 11 години и момче на 6 г. от гр. Троян от многодетно семейство с нестабилно финансово положение. Децата имат нужда от дрехи размер 142 см. и 148 см. за момичетата и размер 122 см. за момчето.

 

11. Момче на 11 г. от гр. Троян от многодетно семейство. Има нужда от монополи и лакомства.

 

12. Момиче на 11 г. от с. Борима без родители. Има нужда от зимно яке размер М, книга и лакомства.

 

13. Момичета на 4 г. и 9 г. от с. Борима с увреждане. Имат нужда от зимни ботуши № 26 и № 36/37 и лакомства.

14. Момиче на 15 г. от гр. Троян с диагноза умствена изостаналост, значително нарушение в поведението, изискващо грижи и лечение. Бащата е починал, майката е безработна. Семейството се издържа от инвалидната пенсия на майката и пенсията на детето. Семейството има нужда от хранителни продукти.

 

15. Момче на 5 г. от гр. Троян с диагноза генерализирано разстройство в развитието. Майката е личен асистент на момичето и сама полага грижи за него. Детето има нужда от дрехи, предимно спортни екипи – размер 122 см, обувки № 27, много би се зарадвал на пъзел или конструктор и лакомства.

 

16. Момчета на 8 г. и 9 г. от с. Дълбок дол. Децата се отглеждат само от баща си. Семейството няма собствено жилище, а жилището в което живеят е с оскъдна мебелировка. Нуждаят се от зимни обувки № 35 и № 37, дрехи размер 146 см. и 152 см., хранителни продукти и лакомства.

 

17. Момче на 4 г. от с. Калейца, което се отглежда само от майката. Бащата не е припознал детето и не полага грижи за него. Момчето се нуждае от хранителни продукти и лакомства.

 

18. Момчета на 8 г. и на 9 г. от с. Добродан. Семейството е в затруднено финансово положение. Децата имат нужда от играчки, хранителни продукти и лакомства.

 

19. Момиче на 2 г. от с. Добродан. Семейството е в затруднено финансово положение. Момичето има нужда от играчки и хранителни продукти, лакомства.

 

20. Момче на 5 г. от с. Добродан. Семейството е в затруднено финансово положение. Момчето има нужда от играчки и хранителни продукти, лакомства.

 

21. Момче на 5 г. от с. Добродан. Семейството е в затруднено финансово положение. Момчето има нужда от играчки и хранителни продукти, лакомства.

 

22. Момче на 6 г. и момиче на 11 г. от с. Добродан. Семейството е в затруднено финансово положение. Момчето иска играчки Пес Патрул, а момичето има нужда от играчки или ученически пособия. Семейството има нужда от хранителни продукти и лакомства за децата.

 

23. Момиче на 10 г. от с. Балканец със специални образователни потребности. Семейството е в затруднено финансово положение. Детето има нужда от зимни ботуши № 37, зимно яке размер 152 см., плюшена играчка, кукла от плат, хранителни продукти.

 

24. Момче на 13 г. от с. Врабево. Детето живее с попечител – лелята по майчина линия. Майката е със здравословни проблеми. Бащата е починал. Момчето има нужда от спортен екип размер L.

 

25. Момче на 17 г. от с. Врабево. Детето живее само с баща си, майката е починала.   Има нужда от хранителни продукти.

 

26. Момче на 8 г. от гр. Троян с увреждане. Отглежда се от майката, която е безработна. Има нужда от зимно яке размер 164 см., хранителни продукти и лакомства.

 

27. Момиче на 7 г. от гр. Троян с увреждане. Обича да слуша музика. Ще се зарадва ако получи музикална играчка или музикална книжка.

 

28. Момиче на 8 г. от гр. Троян. Детето се отглежда от майката, бащата е починал при тежка катастрофа. Има нужда от играчка или ученически пособия, зимно яке размер 134 см, обувки № 34.

 

29. Момче на 9 г. от с. Дълбок дол. Отглежда се само от бащата. Семейството е с ниски доходи. Момчето се нуждае от играчка.

 

30. Момиче на 5 г. от с. Черни Осъм. Дете от многодетно семейство, посещава детска градина. Много би се зарадвала на играчка „Количка с бебе“.

 

31. Момче на 11 г. от с. Калейца. Детето се отглежда от майката, която е диагностицирана с множествена склероза и бабата. Семейството живее с минимални доходи и изпитва финансови затруднения. Момчето се нуждае от суитшърт размер 152 см. и ватирано долнище на анцуг № 42.

 

32. Момиче на 15 г. от с. Борима. Семейството е в затруднено материално и социално положение. Детето има нужда от зимни обувки № 38.

 

33. Момче на 9 месеца от гр. Троян. Майката е с ТЕЛК след трудова злополука, издържат се с доходите на бащата. Детето има нужда от зимни обувки № 20 и интерактивна играчка.

 

34. Момичета на 10 г. и на 12 г. и момче на 16 г. от гр. Троян. Децата се отглеждат в многодетно семейство от самотен родител. Имат нужда от яке за 10 годишното момиче, ботуши № 37 за момичето на 12 години и ботуши № 40 за момчето.

 

35. Момиче на 14 г. от гр. Троян, отглежда се от самотен родител. Има нужда от ботуши № 38.

 

36. Момиче на 17 г. от с. Бели Осъм, отглежда се от бабата и дядото. Има нужда от ботуши № 39.

 

37. Момче на 6 г. от гр. Троян, отглежда се от самотен родител. Има нужда от ботуши № 30.

 

38. Момче на 9 г. от гр. Троян, отглежда се от бабата. Има нужда от ботуши № 39.

 

39. Момче на 10 г. и на 11 г. от с. Дълбок дол. Отглеждат се само от майката, която работи и се грижи за децата си, но с минимални доходи. Нямат контакт с бащата. Живеят в жилище, което не е тяхна собственост. Имат от яке размер 152 см, дрехи/дънки/ размер 164 см., ботуши № 35 и маратонки № 38.

 

40. Момчета на 17 г. и 14 г. от  с. Черни Осъм. Децата се отглеждат само от майката. Бащата е починал. Децата имат нужда от хранителни продукти и обувки № 47.

 

41. Момче на 18 г. от гр. Троян. Отглежда се от майката, бащата е починал. Момчето има нужда от яке, размер Л.

 

42. Момче на 10 г. от гр. Троян. Отглежда се само от бащата, който е с ниски доходи. Има нужда от дрехи размер М.

 

 

ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С НИСКИ ДОХОДИ, САМОТНОЖИВЕЕЩИ

43. Мъж на 19 г. от с. Шипково. Момчето е завършило средното си образование и е безработно. Живее само с майка си и се издържат с нейните доходи, които са минимални. Живеят в много лоши условия без близки и роднини, които да им помагат. Семейството има нужда от телевизор, смяна на дограмата поне в една стая на жилището, което обитават.

44. Мъж на 66 г. от с. Шипково, самотноживеещ с ниски доходи. Има нужда от дрехи размер М.

45. Мъж на 56 г. от гр. Троян, самотноживеещ, без доходи и жилище. Мъжът има нужда от консерви и храна готова за консумация, тъй като няма къде да си сготви.

46. Жена на 19 г. от с. Врабево. Безработна, с увреждания, живее само с баща си. Майката е починала. Момичето има нужда от зимно яке -2XL, зимни ботуши № 39/40.

47. Мъж на 25 г. от с. Орешак, самотноживеещ, нетрудоспособен след сърдечна операция. Има нужда от зимни обувки № 45, ватиран анцуг размер XXL.

48. Мъж на 20 г. от гр. Троян с тежки множествени увреждания. Живее в многодетно семейство с друго дете с увреждания. Има нужда от суитшърт размер М и лакомства.

49. Мъж на 29 г. с множествени увреждания. Живее с майка си, която е с онкологично заболяване.  Нуждае се от суитшърт размер L и лакомства.

50. Жена на 85 г. от гр. Троян, вдовица, живее сама. Синът и снахата са починали. До момента жената се е отоплявала на твърдо гориво, но поради влошено здраве, не може сама да пали и поддържа печката си. Жената се  нуждае от конвекторна печка за отопление.

 

От кметствата на населените места са подадени 65 лица – предимно възрастни и самотноживеещи, които се нуждаят от пакети с храна. Гражданите, които искат да помогнат, могат да закупят трайни хранителни продукти, които ще бъдат разпределени между нуждаещите се от списъка.