За празника на града 11 май Община Ловеч е подготвила богата спортна програма. Спортният афиш започва с 54-тия детски спортен празник „Пламъчета сини“, който стартира на 10 май (понеделник). В спартакиадата „Пламъчета сини“ участват отбори от град Ловеч. В 13:00 ч. е турнирът по футбол I-II клас, който ще се проведе в двора на ОУ „В. Левски“. От 14:00 ч. са състезанията по лека атлетика I-II и III-IV клас, както и турнирът по футбол III-IV клас, също в ОУ „В. Левски“. От 14:00 ч. са състезанията по народна топка I-II и III-IV клас в двора на СУ „Св. Климент Охридски“.

На 11 май (вторник) от 9:30 ч. е традиционното състезание „Бързи, смели, сръчни”. Участват ученици от II клас от ловешките училища, проявата е в Градска спортна зала.
От 15:30 ч. ще се проведе щафетата „Пламъчета сини”, участват отборите на училищата от I-IV клас. От 16:00 ч. е щафета „Ловеч 2021” с участие на отборите на училищата от V-XII клас. Стартът е на бул. „България”, от пресечката с ул. „Ал. Стамболийски”, а финалът е на бул. „България”, зад сградата на Областна администрация.

Награждаването на победителите в спортните състезания ще стане на площад „Екзарх Йосиф I“, до Областна администрация, в 16:30 ч.
При лоши метеорологични условия или въвеждане на строги мерки, свързани с епидемичната обстановка в страната, организаторите запазват право на промяна в програмата.