Млади спортни таланти бяха наградени в Ловеч. На стилна церемония в кафе-ресторант ,,Престиж“ бяха връчени купи и медали на състезатели от местния Спортен клуб „Борба“. Най-успешните получиха общо 9 купи и 20 медала.

Събитието стана по инициатива на треньора Хинко Илиев. Той имаше идея награждаването да се проведе още в началото на годината, но заради усложнената епидемична обстановка събитието бе отложено и в крайна сметка стана факт.

Треньорът Хинко Илиев припомни постиженията на всеки един от състезателите и им даде ценни напътствия в спортен и житейски план Всички си спомниха за треньорката на момичетата Димитринка Димитрова, която си отиде от този свят преди година. В памет на наставничката, медалите бяха с нейния лик.

В момента в ловешкия клуб са картотекирани над 60 състезатели от всички възрасти. Има сериозен интерес и от страна на деца от предучилищна възраст, както и от тийнейджърки. През миналата година възпитаници на СК „Борба“ са спечелили 15 призови места от държавните първенства и турнири. Успешно започна и настоящата година, а в момента ударно текат тренировки в подготовка за предстоящите състезания.

След награждаването пък бе организирана почерпка, а състезателите бяха поздравени и от собственика на заведението Мишо Беров – бивш шампион в свободната борба и спортист №1 на Ловеч за 1995 година. Младите таланти проследиха с интерес и част от схватките от европейското първенство по борба във Варшава чрез онлайн-телевизионен канал. Състезателите си дадоха дума да се представят на възможно най-високо ниво на предстоящия държавен лично-отборен шампионат за деца в средата на месец май, домакин на който ще бъде Ловеч. В началото на юни градът на люляците пък ще приеме държаните шампионати за мъже и жени.