Спешни мерки за обезопасяване на опасен участък с цел предотвратяване на пътнотранспортни произшествия и безопасното му експлоатиране препоръчва междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител. В огледа на място, извършен в средата на април, участваха представители на „Автомагистрали“ ЕАД и Агенция „Пътна инфраструктура“, на община Ловеч и областната администрация и директорът на Областното пътно управление.

Проверката е по получен в областната администрация сигнал за нарушена настилка на участък от 400 м от общинския път, свързващ с. Слатина със селата Владиня, Горан и Дойренци. В сигнала се посочва, че въпросната отсечка е на практика унищожена и това създава освен неприятности на собствениците на преминаващите автомобили заради различни повреди още и големи проблеми с безопасността на движението.

Констатацията от проверката е, че вследствие на преминаващата тежкотоварна техника за строежа на автомагистрала „Хемус“ са се образували дълбоки дупки, слягания на пътя, на места липсва асфалт, както и банкет от двете страни на пътя. Препоръката е от „Автомагистрали“ да възстановят банкетите в състояние, осигуряващо безпроблемното оттичане на повърхностни води, нарушената асфалтова настилка да бъде приведена в състояние на безопасно и аварийно ползване, като повредените участъци бъдат запълнени с каменни фракции, подравнени и уплътнени.