Служители на РУ Троян са иззели два мотоциклета, след като вчера са извършили проверка на товарен автомобил, в който са били превозвани. Проверка е показала, несъответствие между номерата на превозните средства и представените документи. Мотоциклетите са иззети с протокол за доброволно предаване и работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 50—годишен, криминално проявен от с.Карлуково, който на 22 ноември около 15.15ч. е установен да управлява лек автомобил в града, като превозното средство е било с регистрационни табели издадени за друго МПС. Работата по случая продължават служителите на РУ Луковит.

От полицията съобщават и за проведени операции в два града от област Ловеч. В Тетевен – в периода от 14 до 22 ноември, полицейски служители са извършили проверка на 203 лица и 175 МПС на територията на общината, като за установени нарушения са съставили 90 глоби с фиш и 19 акта по ЗДвП.

Луковит – на 22 ноември полицаи са проверили 47 МПС и 49 лица и за констатирани нарушения са съставили 12 глоби с фиш и 1 акт по ЗДвП

Угърчин – през вчерашния ден служители на местното РУ са проверили 27 лица и 27 МПС, установили са 4 нарушения на ЗДвП, за които са съставили 3 глоби с фиш и 1 акт.