На 28 април след 02.15ч. в РУ Тетевен е постъпил сигнал от ФСМП в града, че при тях за преглед са постъпили четирима мъже, които са участвали в сбиване пред заведение в с. Български извор.

Незабавно към мястото е изпратен полицейски екип и е установено, че в първите часове на 28 април е възникнал скандал и последвал побой между група мъже посетители на заведението. Пострадали са четирима, които сами са посетили болничното заведение – 19-годишен и 22-годишен от с. Градежница,  18-годишен от Тетевен и 26-годишен от с. Галата.

Прегледани са от медицински екип и са освободени за домашно лечение. Един от мъжете е насочен към друго здравно заведение заради съмнение за срязано сухожилие на ръката, но той е отказал лечение. В хода на предприетите от служители на РУ Тетевен оперативно-издирвателни мероприятия, като съпричастен към побоя за срок от 24 часа е задържан 32-годишен мъж от с. Галата.

По случая е започнала проверка и продължава работата по установяване на цялостната фактология и всички участващи в инцидента лица. Материалите от проверката ще бъдат докладвани на РП-Ловеч ТО-Тетевен.