От ОД на МВР Ловеч информират, че на 06 август около 22.20ч. в с. Ъглен полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 20-годишен от с. Дерманци. Водачът е тестван с технически средства за алкохол и наркотици, като пробата му за алкохол е отчела отрицателен резултат, а тази за наркотици е положителена за метамфетамин.

Водачът е отказал да даде кръв за анализ, задържан е за срок до 24 часа, а по случая в РУ Луковит е образувано бързо производство и работата продължава.

На 05 август около 20.20ч. на бул. «Освобождение» до Затвора Ловеч, 23-годишен от Ловеч при управление на лек автомобил «Ауди» в посока към гр.Левски се е ударил в лек автомобил «Пежо», който се е движил пред него и е намалявал скоростта си за да спре, с водач 43-годишен мъж.

В резултат на сблъсъка леко са пострадали две момичета на 18 и 15 години, които са пътували на задната седалка в «Пежо»-то. Те са прегледани в болнично заведение и са освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. На водача на «Ауди»-то е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

От ОД на МВР Ловеч съобщават и за проведени полицейски операции в областта.  В Луковит – за времето от 04 до 07 август полицейските служители са обходили 12 населени места, проверили са 124 лица и 97 МПС, като за установени нарушения са съставили 12 акта и 10 глоби с фиш и е образувано 1 досъдебно производство.

Троян – в периода от 01 до 06 август пътни полицаи от РУ Троян са осъществили проверки за засилване на контрола по ЗДвП и за намаляване на пътния травматизъм на територията на Троян и Априлци, като за установени нарушения служителите са съставили 10 акта и 71 глоби с фиш.